BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Turkey : Leather Factory, House of Virgin Mary, Ephesus, Pamukkale #Day3
Friday, February 14, 2014 • 5:08 AM • 0 convicts
Assalamualaikum.

Have You Had Your Shake Today?


Uuuu myra ingat tak nak update, tapi bila fikir doploh kali, update lah juga.  So, untuk hari ketiga pergi banyak tempat juga : Leather Factory, House of Virgin Mary, Ephesus, Pamukkale ( Cotton Castle )

1) Leather Factory

Fuhh, pagi pagi sampai sini je terus tengok fashion show. Tapi takde lah fashion show yang gempak gempak macam kat New York or Milan gitu. Hikhik. After habis fashion show as usual lah dia explain sikit sikit pasal kilang dia ni. Ni kilang paling tua *oldest* even though it is not the biggest. Dia supply baju for Burberry, Gucci etc etc. Memang awesome, harga pun awesome jugalah. Yang paling murah pun 300 USD.



Time tengah wandering dalam tu, tiba tiba ada pakcik ni datang dia tanya which clothes you like during fashion show, myra cakap no 97, terus dia suruh pakai. Sekali bila tahu harga dia, cepat cepat cabut, 10,000 USD tu *pengsan jap*






Selain baju, dia buat beg and topi. But kasut semua tu tkde.


Menggedik kuasa patpoloh nak try jacket, sekali dah try macam tak kena, bila tangkap gambar mula lah buat muka toya gitu -___- Tak paham dengan diri sendiri kbai.





Ingat tak nak letak gambar fashion show sebab tak jadi sangat, yelah diorang kan gerak, cek pun bukan pro sangat bab bab tangkap gambar. Sekali dalam fon shira ada gambar lawa *better than mine sbb seat shira depan diorang* , so apalagi...




2) House of Virgin, Mary

Haa, ni tempat Maryam ( ibu Nabi Isa AS ) beribadat. Memang overall tempat ni sangat peaceful and scenery dia tenang sungguh :))



Setiap hari ahad ada preach rasanya kat sini, tak ingat dah apa Mr Hassan cakap hahaha. Memang dah jadi tempat orang Kristian lah.










Air gunung je ni. Source yang Maryam AS guna :)


As usual, macam dekat Aya Sophia juga, tempat tulis tulis wishes semua tu. One word, khurafatttttt :> Kita nak minta apa apa senang je, ambil wudhu, bentang sejadah then solat sunat hajat 2 rakaat :))

3) Ephesus

Hahhh, kat sini memang macam nak tercabut kaki jalan. Seriouly time mula mula masuk ingat kecil je tau, sekali sampai ke dalam ada dalam lagi, memang besar habisssss TT___TT But memang seronok lah :)




Ni simbol health. Saja ambil sebab kalau yang berkaitan dengan medicine semua guna simbol ular dua ni. Immortality, eternity, something like that.


Ni pula Nikah, Goddess of Victory. Brand Nike datang from this thing lah actually. Zaman dulu memang penuh dengan god and goddess ni.




Toilet :) Sama je concept dulu dengan sekarang muahaha. Mr Hassan kata kat toilet ni juga lah banyak keputusan or perbincangan diorang buat.






Library of Celcus, ni library terbesar in ancient time. Second terbesar dekat Alex, Bibliotheca.





Ni pula theater :) Bayangkan lah, library pun besar, theater pula besar macam gini, mana tak patah kaki jalan. Myra tengok dekat insta and fb kawan kawan, dekat Spain, Greek pun ada benda macam gini. Lebih kurang je semua tu hoho.




4) Pamukkale ( Cotton Castle )









Kitorang pergi time sunset, Subhanallah memang lawa sangatttt :')






Kbai muka dah penat -.-'









Sampai hotel je, rehat rehat kemas barang terus pergi thermal pool. Serious awesome! Tapi bila tangkap gambar memang tak nampak apa apa lah sebab wap kan. Then balik bilik mandi semua tidurrrrr. Tomorrow dah gerak ke Cappadocia pula. Hotel kitorang tidur besttttt sangat. But myra rasa kena buat entry lain for hotel and villa yang kitorang duduk sebab leceh nak gabung semua :D




Tidur nampak langit penuh dengan bintang :DDDD So romantic oooo.



That's all for now.

P/S : Tomorrow dah start sem 4 TT_____________TT




PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Turkey : Mt Uludag , Yesil Karsi, Turkish Delight ...
  • Turkey : Topkapi Palace, Blue Mosque, Aya Sophia #...
  • Random Post
  • Second year.
  • Projek : Aku dan Mesir w ZineParacetamol
  • Raya 2013
  • Lingo 2013
  • Final Exam 2
  • Housemates #2
  • Marriage.