BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Winter Break : Day 1 ( Cairo )
Saturday, February 2, 2013 • 10:19 AM • 0 convicts
Assalamualaikum.

Have You Had Your Shake Today?


Alhamdulillah petang tadi dah sampai Alex around pukul 1pm. Ohh, in case uoollss lupa, myra pergi trip ke Dahab-Sinai, ada tulis sikit before gerak dekat sini : Prologue . This trip kan 4 days, but myra pergi 27hb and baru balik harini since myra bermalam and hang out dekat Cairo, so total dalam 6 hari juga lah myra pergi. Myra takkan tulis semua tu dalam entry ni, I'll make it one by one, takde lah myra pening sangat nak susun ayat haha :)



Dari rumah kitorang, just naik tram je gerak ke Sidi Gabhir tu. Train pukul 10am, kitorang gerak pukul 9am :)


Dah sampai situ, kena pandai pandai cari platform, kalau tak memang tersalah lah, entah sampai ke mana pun kita tak tahu. So tips dia : ASK PEOPLE!


This is not our train. Train kitorang better sikit lah dari ni :)





Alhamdulillah dalam pukul 1 pm plus plus dah sampai Cairo. Sejuk bak hang! Alex sikit punya panas, sampai Cairo angin macam hmmmmm.


Tapi boleh tolak tepi dulu bab tu, sebab kitorang tengah excited "Dah sampai Cairo wehhhh" , like that lah haha :)


Dia punya tempat sangat lah cantik, Alex punya hmmmmm. So apalagi, kitorang tangkap gambar lah jawab nya :)


Disebabkan banyak gambar kitorang, myra kena gilir gilir, satu letak Daena ....


And this one Diba pula :P

Then contact Hadi, tanya nak jumpa kat mana, so ambil lah cab, gerak ke Arabiata ( Ala ala Abu Rabi' tp canggih sikit hahaha ). Sampai situ, kitorang bertiga dah pening nak overnight kat mana since kitorang kena gather pukul 4.30am. Sekali nampaklah Bakan Penang ( Bakan - Rumah Negeri ), Alhamdulillah Allah permudahkan urusan, kitorang dapat lah stay situ. BUT if korang nak stay sini, kena contact YDPah dulu, tak boleh main ambush macam kitorang buat, tak ikut etika :(





Thanks to her, anak Penang :) Love you Diba!


Tengah borak borak, nampaklah pula Raihan hahaha, housemates kitorang. Dia tengah jalan jalan dengan kawan dia. 


Lunch at Bakan Wilayah!


MINE ! Only 11LE :) Trust me, harini myra makan sangatttt banyak. Silalah percaya.





Seeee, I've told ya! After lunch, pergi Arabiata pula sebab budak budak ni kata best makan kat situ. Tapi pada myra biasa je, nothing special pun muehehehe.





Then kitorang bertiga pusing pusing lah kat situ sekejap. Beli gula gula, jajan etc etc :)


Balik bakan je, akak akak tu sediakan dinner untuk kitorang pula. Seriously banyak! Kitorang lunch pun dah around pukul 4 pm gitu, tak sampai 2 jam, dah makan again. Hopefully rezeki akak akak tu dimurahkan, amin :)


4 am : Gerak ke Azhari Bistro !





Kitorang yang Dentist Alex pergi 13 orang je :) 1st year pula tu semua, takde senior pun hahaha.
Boys : Kamal, Aniq, Hadi, Adib Shahanom, Izzat, Fawwaz, Adib Aznam, Amir. 
Girls : Me, Diba, Daena, Syera and Izzati.

Otw ke Azhari Bistro tu pun banyak kali juga kitorang salah jalan. Well, kami budak Alex, bukan budak Cairo yeee dakk? Then bila dah sampai, rupa rupanya gerak pukul 6.30am, after subuh lah. Haihh, memang silap betullah, tapi no worries, tu takde hal hahaha.

After subuh kat masjid terdekat, kitorang breakfast kat situ terus, beli beef burger je untuk alas perut. Around pukul 7 am bas dah bergerak ke Dahab. Trip ni adalah dalam 112 or 120 orang join *myra pun tak sure berapa orang muehehe, yang penting 3 bas lah*. Okayyy, I will stop here, In shaa Allah myra sambung next time pasal Dahab, Sinai etc etc okayyyy peeps? Nak kena tunggu gambar from Ustaz Fariz and Syera dulu, baru best. That's all, wallahualam.



To be continued ...

P/S : I'm soooo happy to be here, HOME!



PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Winter Trip : Prologue
  • Happy Birthday Ummi !
  • Hanis, Qis, Faro and Shock's Trip :)
  • Africano Park.
  • Date :)
  • Quick Update!
  • #1
  • Harami!
  • Adibah M Razip.
  • BERTUKAR!