BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Winter Trip : Day 5 & 6 ( Hiking - Cairo )
Friday, February 22, 2013 • 1:47 AM • 0 convicts
Assalamualaikum.

Have You Had Your Shake Today?



Whoaaa, lama betul myra ambil masa nak update pasal trip yang sekejap tu kan kan kan? I'm sooooo sorrryyyyyy! Last myra berhenti entry time sampai Sinai, then pergi pusing pusing ke Wadi Arbain and so on. Myra tunggu gambar actually, but until now belum dapat lagi gambar tu, so nak tak nak, myra update jelah pasal hiking ke Gunung Sinai ni. Nanti bila dah dapat gambar *even I also dunno bila dia nak bagi kan hihi*, myra buat entry tu and bagi link dekat sini okayyy?

Time dekat asasi dulu myra and the gang pernah ada incident hiking Gunung Santubong hikhik :P But Alhamdulillah kalini sebab pergi dengan orang yang lagi arif, so takde perkara yang tak diingini terjadi lah so far :)



Haa, kami berlima dapat sebilik. Katil dia comel gilossss, macam katil seven dwarfs hihi.


Sorry sebab gambar tak ikut urutan. Myra ingat dah tersusun tadi, sekali bila upload jadi merepek pula -.-'' Tapi malas pula nak drag gambar ni ikut urutan, so jadilah macam gini hihi. This one gambar time dah turun.


Izzati :) Time nak turun juga ni, around pukul 6 am.


Haa, ni dah cerah, pukul 7 am plus plus gitu.





Jenngggg! This one gambar BEFORE hiking. SEJUK sangat! Seriouslyyyyy~














Ni pula gambar malam tu before hiking. Dinner at 10 pm.


Sangat best ohh dinner dekat fireplace ni. Dengan sejuk nya macam ummphh, then dapat haba, rasa macam wahhhhh :D


Dinner makan ayam bakar like that and kuah dalca. Sangat besttttt :D

Haa, tu jelah gambar before and after hiking Sinai. Sangat sikit right? Geram pula myra bila lama sangat tunggu gambar but until now tak dapat lagi -.-'' Sabar jelah hihi. Takde kenangan ohh gambar dekat puncak :( Sebab semua gambar tu ada dalam camera dslr that perrson. 

Then, after turun je Sinai, terus balik hotel and packing packing terus balik Cairo. Actually plan nak ke Sharm El Sheikh, but kita hanya merancang, Allah yang tentukan right? :) Sampai Cairo dalam pukul 12pm. Bermalam rumah kawan Syera *thanks peers for letting us bermalam dekat situ!*. Esok nya plan nak balik, but then Syera and Zati ajak pergi ke Cairo International Book Fair.






Pusing pusing dekat dalam tu, adalah dalam 2 buku juga myra beli hihi. After that lunch dekat Bait Hasanah. Pukul 6pm kitorang ke City Star pula. Time tu myra dah macam tak betul sebab mengantuk sangat plus sakit perut. Mana tak mengantuknya, after hiking terus balik Cairo, tidur pukul 3.30 am gitu, then pagi tu bangun subuh terus ke book fair. Then balik book fair ke mall pula. Otak tingtong habis hahaha :3





Kitorang duduk diam jelah time boys pergi shopping -____-'' 3 orang ustaz yang jadi tour guide kitorang ke trip :) *Ust Muhammad, Ust Fariz and Ust Ilyas*


The dentists :) But 3 orang lagi takde sebab still pusing pusing -____-'' ( From left : Ust Ilyas, Ust Faris, Adib Aznam, Kamal, Izzat, Aniq, Amir, Ust Muhammad ) Adib Shahanom, Hadi and Fawwaz MIA haha :P





This mall sangat BESAR! Kalah Mid Valley, Alamanda and so on kat Malaysia tu hahaha :D





This place macam Tutti Frutti :)


Sangat cute and selesa for me to tidur hahaha :D


Erk -.- Gambar sesat Daena hihi.


Look at this nyummmnyumm. But myra tak makan pun sebab dah mengantuk sangat. Masuk je this shop, terus cari spot best, tidur -.-''


Habis je window shopping, balik lah rumah. Esok nya balik lah ke Alex semula, tiket train as usual pukul 10 am :)



Look at our face yang sangat bloated akibat tidur yang tidak betul Y.Y

That's the end for our WONDERFUL TRIP :) Sorry sebab myra gabung 2 hari dalam this entry. Bukan apa, myra takut if myra tangguh lagi, bila entah nak sambung tulis, next week lagi busyyyyy sebab quiz semua dah start :/ Anyone yang termiss myra punya entry yang before before this boleh click here : Prologue , Day 1 - Cairo , Day 2 - Dahab, Day 3 - Dahab, Day 4 - Sinai


I need to stop right now. Nak sambung study Blood, next week quiz, wish me all the best! That's all, wallahualam :)



P/S : Teringin nak makan Red Velvet lah pula -.-''



PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Winter Break : Day 4 ( Sinai )
  • Happy Bornday Daddy :D
  • Winter Break : Day 3 ( Dahab )
  • Winter Break : Day 2 ( Dahab )
  • Winter Break : Day 1 ( Cairo )
  • Winter Trip : Prologue
  • Happy Birthday Ummi !
  • Hanis, Qis, Faro and Shock's Trip :)
  • Africano Park.
  • Date :)