BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Winter Break : Day 4 ( Sinai )
Monday, February 11, 2013 • 9:30 AM • 0 convicts
Assalamualaikum.

Have You Had Your Shake Today?


Sorry for the late post, since dah start lecture ni, memang busy sikit lah, tak banyak sangat masa nak main main macam time winter break dulu hihi. Last myra berhenti haritu pasal Blue Hole, Glass Boat aight? Now kita cepatkan sikit ye, sebab after that memang takde aktiviti pun, sebab pukul 12.30pm check out then terus gerak ke Sinai. 

Pagi tu actually ada lah activity pukul 6.45 am, main quadbike, but kitorang bertiga tidur hahahaha, nak main boleh, bayar 60LE je :)


Haa, ni gambar Syera and Zati. Diorang rajin bangun pagi pagi, murah rezeki kan haha. Seronok juga main benda ni :3 Sorry ye cik Syera, myra ambil gambar ni :)

Then pukul 12.30pm check out lah dari hotel. Dari Dahab nak ke Sinai ada lah dalam 3 jam gitu.


Bila bosan duduk dalam bas, mula lah tangan tu memainkan peranan main snap snap gambar kat luar :)







 



 Alhamdulillah sampai ke Makam Nabi Saleh AS :)


Cuaca kat sini sangat sejuk! Silalah jangan tertipu dengan terik matahari and pemakaian kami. Kitorang pun tak expect akan sesejuk ni, menggigil masing masing.


Selesai ziarah makam Nabi Saleh AS, kitorang gerak lah ke Wadi Arbain. 

Dekat sini ada 40 buah pokok and ada juga batu besar yang berlekok 12 mata air, tu tempat Nabi Musa AS ketuk guna tongkat dia, sebab tu berlekok.


Haa, ni lagi satu benda unexpected! Kena jalan plus daki bukit sikit :( Myra punya attire sangat lah TAK SESUAI! Sebab myra pakai jubah and sandal je, dengan cuaca sejuknya lagi, hihi, memang dugaan betul  :)





 Scenery sepanjang perjalanan ni sangat amazing :) Seriously, nak kata cantik macam Pantai Maldives tu takdelah, tapi sangat bermakna bagi myra sebenarnya. Myra nak explain pun susah, sebab dia berkaitan dengan feeling emotion blablabla tu kan hihi.





See! Subhanallah cantik sangat! Dengan langit birunya lagiiiii :') *nampak tak ke-excited-an Diba?*











Purple and Blue -.-'' Sangat selekeh yeee myra, selekeh.


Haaaa, kat belakang Diba Deana tu ada pokok renek 40 batang, and pokok yang tinggi tinggi tu nama dia Pokok Jur Jur. Pokok ni dilaknat oleh Allah sebab akhir zaman nanti, pokok ni je yang tak kan bercakap, so if orang kafir berlindung kat pokok ni, memang pokok ni takkan beritahu lah.


Haa, ni lah batu tempat Nabi Musa AS ketuk guna tongkat dia, yang lekuk tu ada 12 mata air :)


Lekuk ni bersambung sampai belakang batu :)


This one dekat entrance before masuk tempat batu tu :)


Uiii myra, dah patah tengkuk ke??


Myra si tembam tak sedar diri sanggup bergambar with 4 minions hikhik :3


 Done with Wadi Arbain :D Heading back to the bus.

Then terus ke hotel untuk bermalam kat situ. Malam tu pukul 12am dah gerak untuk hiking! Excited youuuuu excited! But .... I need to stop right here muahahaha, that's all, wallahualam.


To be continued ...

P/S : Sore throat, flu and chest pain, please go awayyyyyy TT___TT



PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Happy Bornday Daddy :D
  • Winter Break : Day 3 ( Dahab )
  • Winter Break : Day 2 ( Dahab )
  • Winter Break : Day 1 ( Cairo )
  • Winter Trip : Prologue
  • Happy Birthday Ummi !
  • Hanis, Qis, Faro and Shock's Trip :)
  • Africano Park.
  • Date :)
  • Quick Update!