BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Raya 2013
Sunday, August 18, 2013 • 4:04 AM • 0 convicts
Assalamualaikum.

Have You Had Your Shake Today?



Alhamdulillah, sekarang dah 10 Syawal, anyone yang dah start puasa 6 or even dah complete kan puasa 6 myra nak wish TAHNIAH! Saya pun  belum start lagi puasa 6 TT_TT

Dah lama tak update blog kan kan kan? Skill nak menulis or bercerita ni pun dah berkarat rasanya, I dunno where and how should I start this entry actually. So, I'll just abruptly say by saya balik kampung last day Ramadhan *phew, dah masuk pun entry haha*

Kampung belah ummi dekat Jeli, Kelantan meanwhile abah pula dekat Pasir Mas which is also in Kelantan. So, haritu saya, abang and ummi gerak balik kampung ke Jeli, abah  and adik adik yang lain dah balik Pasir Mas since 4hb lagi. Okay, kita skip bab ni, kalau nak cerita satu satu memang panjang.

Raya first, half day di Jeli, then tengahari tu gerak Pasir Mas pula. Sampai sana Alhamdulillah sempat jumpa dengan Fadhzil, Faris, Kak Fara, Kak Akma and Kak Aimi *plus Bang Chap, husband Kak Fara*. Dah lama tak jumpa cousins ni, serious lama sangat sangat sangat! Last memory dengan diorang pun saya dah lupa. Then jumpa lah Helimi, Abang Hakim, Abang Hafizul. Then cousins family MummyTi pula, Kak Ya, Kak Na, KaKok, Abang Azam. Complete set! And Amir, cousin paling muda anak papa :)




Tok Ma with some of her grandchildren :)


Tok Ma with her daughters, daughter-in-laws and grandchildren.


Cousins, anak Papa. Kak Fara, Kak Akma, Kak Aimi, Fadhzil, Faris and Mak Long. And Bang Chap. #Blue


From left : Faris, Fadhzil, Bang Chap, Akhi and Helmi.


The smallest one : Amir, anak bongsu Papa.





From left : Kak Aimi, Kak Akma, Me, Kak Fara ( pregnant 6 months ), Adik, Cece.




Then second day raya balik Jeli semula dengan adik adik, sebab raya ketiga Ayah Long ada buat kenduri kahwin. Time tu jumpa pula cousins belah ummi. Yang selalu and kerap jumpa *sebab tahun lepas saya kerja dengan my aunty, Mama dekat Kuala Krai, that's why jumpa* Kak Yong and her children ( Afiqah, Asyraf and Amin ), Cece, Keke and Adik. Then cousins lain yang dah lama tak jumpa. Last jumpa diorang time diorang baby and umur around 6-8 tahun. Sekarang masing masing dah Form 2 Form 3, besar panjang lawa dah semua. Dulu saya tengok diorang selekeh comot comot lagi hahahaha.

Kalau nak mention sorang sorang nama cousins belah ummi ni memang sampai ke sudah tak habis sebab ramai sangat plus saya tak berapa rapat sangat due to the age gap kan hahaha but I'll try. Abe Long *ni rapat sebab dulu selalu pergi rumah dia and main sama sama* , Adik, Sha, Kakak, Abang, Damian, and emmm ummm ermmm tak ingat! Kalau dengan anak Mama semua ingat sebab selalu pergi rumah diorang plus Kak Yong and Kak Ira dulu pun pernah mandikan and jaga saya time kecik kecik, so memang kena ingatlah kan hahaha.





Abang with new family member, Al-Amin. Anak ketiga Kak Yong.


US : Half of family belah ummi :D





Meet my Tok Mek. Fyi, both of my grandpa dah meninggal :')


Dua beradik muka clone :P


Asyraf and Adik.

So, that's how it goes. Raya keempat dah balik Johor since Adik pun kena balik UIA and abah dah start work. Raya kali ni memang banyak lesson learnt that I've got, seriously. Plus, at least even though dah lama tak jumpa semua orang, dapat balik sekejap kalini pun bersyukur. Boleh recognize perkembangan cousins belah ummi, takdelah nanti bila dah besar betul betul, terus tak cam muka diorang kan hahaha ( Tbh, saya cam and ingat diorang except for nama, but diorang tak ingat kitorang sbb last time jumpa diorang still budak budak hahaha, so sad right? )



From left : Our beloved abah with Helmi :3


Our precious mom : Ummi :)


Atik dengan Ayifmae takde, diorang kat rumah tok mek.
We LOVE you Ummi.



Ummi with half of her sons :') 

Btw, harini birthday Akhi! Saengil chukahae Muhammad Hanzalah bin Normazli! Dah 15 tahun dah kan. Act like your age yeee Akhi, don't bully bully kakak lagi tsk tsk Y.Y Semoga panjang umur and murah rezeki. And chaiyok untuk habiskan lagi 3 juzuk! We love you :)




P/S : #PrayForEgypt #SaveEgypt



PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Lingo 2013
  • Final Exam 2
  • Housemates #2
  • Marriage.
  • Mr K : Y U SO CHARMING ?
  • Winter Trip : Day 5 & 6 ( Hiking - Cairo )
  • Winter Break : Day 4 ( Sinai )
  • Happy Bornday Daddy :D
  • Winter Break : Day 3 ( Dahab )
  • Winter Break : Day 2 ( Dahab )