BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Marriage.
Tuesday, February 26, 2013 • 8:42 PM • 0 convicts
Assalamualaikum.

Have You Had Your Shake Today?


Hellloooo helloooo :3 Today we've got Dent Anat Quiz, pray for us okayyy peeps :) Myra nak buat entry pasal satu benda ni, tapi tak tahu nak start dari mana hoho, sebab all those ideas came up to my mind at the same time thus myra jadi dangggggg, how should I karang ayat bagi sesuai and relevant sikit? Plus this entry gonna be a bit meleret and mood serious myra : ON 100%, think twice before read it, kalau tak mau, pi je tekan cross button kat atas tu hihi :)

Kahwin.

Haa, nampak tak myra tulis tu? Since myra berblogging, I've never been this serious about this topic, yelah before this myra main tulis macam gitu je kan, nama pun still teenager lagi, sekarang ni dah 20 years old *terpaksa terima hakikat diri ni dah 20 Y.Y*. So this marriage-thingy pun ter pop out dari my mind.

Actually if you guys tanya myra *serious mood ON*, I'm NOT ready for it YET *yolahhh, siapa tak nak kahwin kan, sunnah Rasulullah SAW tu*. Some people at my age minority nya ramai dah bertunang, kahwin, plus they already have a cute baby pun, TAHNIAH UOOLLSS! But, look at me, I'm still dandling here and there hihi. Myra belum pernah lagi terlintas nak follow their step. It's a big step actually, plus if you guys tersalah or tergelincir sikit, it'll give you a big impact in your life. Don't take it so simple like that, come on peeps, dunia dah akhir zaman, divorce can happen here and there, even if you guys married for almost 20 years, anak ramai pun, it's not a guarantee that you will be like that forever *till death apart them lah*.

BUT, don't take this as macam satu bebanan, sebab this is just my own opinion, plus I have a bad experience regarding this marriage-fail-divorce-thingy ni, so that's why dia menyumbang jadi salah satu factor terbesar dalam diri myra. I want a blastful marriage, full of barakah for sure, and I know if I want things to go like that, I need to change myself first. And, look at me now, I'm not good enough to be a wife, and of course a mother. I'm afraid this things will affect me later on. I don't want my children to become a person like me, I want them to be more and MORE BETTER MUSLIM PERSON than me. And macam mana myra nak dapat and membentuk my child to become a PERSON, NOT just a simply-human-being-like-that? I need to have a GOOD and BETTER Mr Right. And how nak dapat Mr Right ni? I need to change myself first!



Even since dulu lagi ada program agama such as ISK, or ceramah di masjid ke, or even dalam usrah myra pun banyak tekankan bab 'membentuk diri jadi Ikhwanul Muslimin' ni, which is Individu Muslim and this thing we called it as Maratib Amal (Imam Hassan Al Banna yang develop this thing *dh macam bangunan pula nak main develop develop ni hihi*). Did you get my point here? Lemme put one picture ihsan Mr Google, so baru senang sikit uoolls nak hadam :




Haa, did you guys get my point here? Alhamdulillah bagi yang dapat, if anyone yang blur blur boleh lah tanya ye :P



Yes, this quote sangat AWESOME :) I want to be a better person, but then I didn't make any effort to change, so macam mana tu? So, Alhamdulillah I took a little step, very little step actually but In shaa Allah I'll try to istiqamah ( berterusan ), which is join usrah ( di rumah pun Abah always buat taklim, di Gemencheh pun ada halaqah every Jumaat, di Asasi and even here pun ada Usrah Alhamdulillah ). Then I try to improve myself sikit sikit, dengan jaga my outer appearance *even though I know it is not good enough YET, I'm still in the process of learning ;')* , download video from Youtube such as dengar Islamic's lecture or conference or talk show such as TheDeenShow By Eddie, Ahmad Deedat, or Yusuf Estes etc etc *anyone yang di-recommend oleh my friends*.





And don't get me wrong, I'm afraid some of you will misinterpret apa yang myra bebel bebel tadi "Ohh hang takmau kahwin muda ni sebab nak suami perfect lah tu myra, hang pun tak perfect, pi mimpi lah myra oiii, nobody perfect. Tak kahwin sampai ke tua lah kau myra." Erkk, if IF IF uuooollsss ingat myra nak suami perfect tu, you guys are totally wrong. My point yang dari tadi actually myra duk stress kan is not about I want a perfect husband, but I WANT TO CHANGE INTO BETTER or MUSLIMAH SO THAT I'LL GET A WAY MORE BETTER HUSBAND *at least* to lead our way, to be our Imam *I'm using OUR sebab he's not gonna be my husband only, if rezeki murah amin, he'll be a father to my children*, and that person will be my husband till jannah, not jadi husband sekerat jalan, ada paham di situ? Hihi.





I think most of us dah tahu and sangat familiar with this statement right? But, how many of us yang betul betul faham this statement? Even myra yang dah tahu ni pun, still dalam proses memahamkan ayat ni, sebab once you dah faham, you'll apply terus dalam kehidupan seharian korang, so if myra tak praktikkan, how come myra dengan penuh confidentnya cakap, "Ohhh myra paham dah, senang je tu, kau jadi perempuan baik, dapat suami baik. Senang kan senang kan?" Senang kepala patella youuu myra. Nak berubah ke arah better muslimah is not an easy way due to godaan, dugaan and nafsu etc etc. But, that's the sweetness of Islam, once kita dah struggle di Dunia ni, dekat Akhirat sana Allah dah janji macam macam untuk hambaNya yang beriman and beramal soleh :') 








And I know too, tak semua apa yang myra rancang ni akan terjadi, sebab Allah is THE BEST PLANNER. Kot kot tetiba esok ada pula orang masuk minang myra, tak pasal pasal myra kahwin awal kan -.-' Sebab ajal jodoh kiamat semua tu benda ghaib, hanya Allah yang tahu. But, that's doesn't mean you should duduk goyang kaki "Ohh takpe, jodoh kat tangan Allah, kau tak payah lah kecoh kecoh siap nak tulis dalam blog pasal kau tak nak kahwin selagi kau tak sedia, tengok tengok nanti kau kahwin dulu, haaa, kan dah maluuuuu"  
Erk -_________________-'





I think most of you get my point WHY I don't want to get married YET :) I'm in the process menuju ke situ right now, pray for me :) Mana taknya nak kahwin sekarang, lagu korea dah jadi macam satu kemestian, lepas tu asyik main je, macam mana kau nak jadi mak myra oiii? Kau dengar lagu korea, then suami pula mesti sama taraf je aight, duk dengar lagu mat saleh pula, then what about your anak? Apa yang dia akan buat?? Layan black metal? Harlem Shake? *apakah* Underground hardcore?? Nauzubillah Y.Y Zaman makin maju, agama pula semakin dilupakan, I don't want to be like that :(




Well, that's doesn't mean myra tak sokong orang kahwin awal, sebab myra takde pun sebut tak nak kahwin awal, myra mention tak nak kahwin lagi sebab belum totally ready mentally and spiritually. Myra lagi suka and salute orang kahwin awal sebab they have made the right decision in their own life :') If myra dah terlebih ready dengan terlebih awal, kot kot lah myra pun kahwin awal -_____-'' An if my younger sisters or brothers yang langkah bendul kahwin dulu dari myra pun, myra tak kisah, it's not a big deal babe hoho :P I need to stop right now :) And to my future future future husband, selamat mempersiapkan diri to be a better and better and better muslim! Hohoho =^^= 
That's all, wallahualam :)



Some quotes for us to ponder for a second :')

P/S : Dental Anatomy II, please senangkan diri andaaaa *mood student ON*.



PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Mr K : Y U SO CHARMING ?
  • Winter Trip : Day 5 & 6 ( Hiking - Cairo )
  • Winter Break : Day 4 ( Sinai )
  • Happy Bornday Daddy :D
  • Winter Break : Day 3 ( Dahab )
  • Winter Break : Day 2 ( Dahab )
  • Winter Break : Day 1 ( Cairo )
  • Winter Trip : Prologue
  • Happy Birthday Ummi !
  • Hanis, Qis, Faro and Shock's Trip :)