BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
#1
Wednesday, January 9, 2013 • 11:31 AM • 0 convicts
Assalamualaikum.

Have You Had Your Shake Today?



Myra jarang juga cerita pasal masalah or benda yang myra tak puas hati dalam blog ni. Asyik cerita benda myra suka je kan. This time myra nak bebel pasal masalah pula, yeahh, I'm human too aight? Everyone have their own problem.

1 ) BIL ELEKTRIK RUMAH NAIK SAMPAI 900LE!

Haha, ni masalah rumahtangga sebenarnya. Usually 400LE ni duit kena bayar bulanan including gas, elektrik air and lif. But this time *since winter ni*, bil elektrik je dah cecah 900LE *pengsan*

2 ) PINDAH RUMAH?

Yeah, since korang dah baca point atas tadi, ada certain housemates yang memang nak pindah rumah sebab mahal sangat diorang kata. 2500LE duit sewa, 240LE wifi, 400LE bil ( but bulan 1 ni mendadak sikit naiknya ). So total sorang kena bayar 392LE plus dengan duit bulanan rumah lagi *untuk beli barang basah semua tu* 100LE. Senang cerita diorang kata mahal lah. Dah tanya senior, but senior kata total sebulan bayar tu sebenarnya murah. Yelah, jangan ambil skop kecil kecil, terus luaskan skop pemikiran tu : duduk rumah berlapan, dekat dengan macam macam facilities, and bila divide by 8, jadi murah. Sama je total if kau pergi duduk rumah berenam yang sewa dia 2400LE. Paham tak? K, bab tu pikir nanti. Nama pun entry ni nak tulis pasal masalah myra, tu myra bebel je.

3 ) SARCASM.

I really hate people that love to make sarcasm. Serious macam nak kena lempang laju laju sampai tercabut kepala tu and kepala tu boleh buat gantung kat dinding *statement 18SG, parental guide is needed*. There's a situation yang kita tak perlu pun nak guna sarcasm tu, but then when you used it, that situation become worse. Paham tak? Why don't you cakap direct je? Truth hurts, but it won't last. People will hurt less. Even benda tu bukan kena dekat myra, but then nama pun myra tak suka bab bab ni, myra jadi terkena tempias lah juga *ni susah kalau orang perasan haha*. Here's the situation :

Sampah dah penuh but then nobody buang, jadual untuk buang sampah dah ada.

A : "Wehhh, kalau tengok sampah tu dah penuh, buanglah. Jangan nak main sumbat je. Fikir lah orang lain juga, don't be selfish."

Nampak tak permainan dia kat situ? Tang tang terang lagi bersuluh, everyone in the house tahu pasal jadual tu, why don't you just go direct to that person in charge and cakap like, "Eh, today is your duty buang sampah kan? Sampah dah penuh tu, tak muat nak buang dah :) " THAT way is MORE BETTER. Jangan lah pula bila kau face to face nak cakap, but then kau punya nada tu penuh dengan sarcasm, memang hampeh lah.

4 ) SATU PACKAGE TAKDE : Elektrik and air and lif rosak!

Do you know how does it feels? When malam malam time suhu tu rendah yang amat plus dengan massive sandstorm with heavy rain kat luar tu, there's NO electric? That's mean NO heater! Plus, bila takde elektrik, that's mean NO WATER sebab motor yang pump air tu guna elektrik. Ya Allah, memang dugaan besar betul. Harini je, pagi pagi dah kena turun tangga since lif rosak, jalan ke Camp Caesar and mandi kat sana. Memang after exam pun pergi rumah diorang AGAIN untuk ambil wudhu solat asar, maghrib and isyak terus. Alhamdulillah malam ni dah ada balik elektrik, but heater still tak boleh pasang since nak jimat elektrik *nangis golek golek*.

Alamak, panjang pula bebel, I really need to stop now. That's all, wallahualam.




P/S : Another 2 papers then I'm FREE :D





PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Harami!
  • Adibah M Razip.
  • BERTUKAR!
  • 2013.
  • Anger.
  • Wordless Wednesday
  • I WANT A HEATER.
  • Ukhuwwah.
  • WHOM
  • HAPPY!