BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
WHOM
Monday, December 17, 2012 • 12:20 PM • 0 convicts
Assalamualaikum.

Have You Had Your Shake Today?



I've just reached home you know :P Sampai je siap siap semua terus duduk depan laptop I haa sebab nak hupdate belog ku yang ham to the peh ni hikihik. Today we've 2 papers, final examination lah kan for sure, pagi tadi from 8-11am ada technique writing *Amideast* . Okay, don't ask me anything about it. Blergh.

Then final exam practical Physic. You know what, I seriously tak nak dapat experiment yang melibatkan circuit sebab blabla *malas nak explain, panjang sangat plus I know uollss malas nak baca haha*, and Alhamdulillah bersyukur SANGAT SANGAT sebab TAK DAPAT circuit tau :') I dapat experiment Surface Tension *capillary tube, bukan drop weight* Yes, sila lah jealous sekarang ye. I buat experimant tu 10 minit je then dah siap *rolling eyes*.

Then pergi lah opening ceremony WHOM ( World Health Organisation Model ) Actually before this ada interview untuk anyone yang nak jadi delegasi WHOM ni. And I pergi lah kan, nak juga cari new experiences since this program involve the whole Alexandria's student tak kisah dari faculty mana. But obviously ramai from Faculty of Medicine and Faculty kitorang lah, Dentistry *sebab activity semua buat dekat Faculty kitorang haha*. Bila join ni manalah tahu, kot kot dapat Pak Arab sorang untuk pos dekat geng Magnificient 6 I tu haaa yang dah tak sabauuu nak kahwin hahaha :P

Banyak input juga yang dapat from this ceremony, but well, bila kita baru habis 2 paper kan, otak pun dah ting tong, memang dengar macam gitu jelah. Banyak gelak and buat alam fantasi sendiri *bestnya bila dapat kahwin dengan Dr Hytham kan hahahaha*. Kfine, myra dah start merepek. Biar I letak gambar jelah naaa *but gambar kalini sikit je, tak banyak sangat, kalau nak besar, click dekat gambar tu*




Don't ask me siapa nama dia, I tak ingat :P 





Ni ada performance sikit lah from staff.





Yeahhh, this is my future husband! Dr Hytham *coughcough, ada hati kau myra nak kahwin dengan Pak Arab, dahlah Dr ni genius *


Handsome kan dia? *winkwink* 


Actually time orientasi ke Faculty Dentistry tu, I tak pergi sebab flight lewat sehari kan, budak budak ni semua dah kenal dengan Dr Hytham ni. DIorang 24/7 asyik cakap pasal Dr ni je. Dia ni bukan handsome je, speaking memang high class punya lah *uollsss know right mcm mana Egyptian punya speaking?* Then dia ni pula GENIUS youuu, muda lagi but dah ada Phd. Of course lah he's a dentist, specialist in Endodotist. Haaa, apa kejadah lah pula myra duk bebel endodontis kan. Meh lemme selak buku Dent Term sat. Haa, bidang ni rawat disease of pulp *tutup buku balik*.


Coffee break but without coffee. Hahaha. Banyak betul roti and kek. Serius I kenyang wehhhh! Perut ni dah terbiasa makan roti pula, biasa kalau makan roti memang susah nak kenyang.





Banyak tak I ambil? Ni belum yang dah masuk perut lagi mihmih :3


Uuuuuuu Nabihah :D She also nak rampas Dr Hytham I tau *campak Nab dalam gaung*


Errr, banyak bebel benda tak berfaedah je kan kat atas tadi :P Biasa lah, dah malam malam macam gini memang otak la mim ba ba sikit :) Overall, WHOM ni sangat bagus sebab dia nak increase awareness kita semua terhadap health. I memang tak reti nak explain, ada tulis notes dekat fon, but fon tengah charge, so malas nak ambil. But yang I ingat sikit sikit Dr Hytham ada cakap main objective dia nak develop interest kita terhadap value of health tu sendiri. Then nak develop higher sense of belonging *part ni panjang juga elaboration dia, mmg cek ingat lh kan hahaha*. Senang cerita, Dr cakap kita kena accept and embrace all single things semua program tu, be responsible to accomplish, yelah, kita sendiri yang pilih nak join, kita kena pandai fikir lah kan :D You know what I mean aight?

Haaa, ada juga part knowledge and skill. Dr cakap everyone ada knowledge tu, but tak dipraktikkan as habit. Apa yang penting kat sini, SKILL. Once you ada knowldege, you must have the skill. Certain people tahu something *knowledge lah kan*, but then since they don't have the skill, diorang takkan buat benda tu, means diorang ikut environment sekitar dia, bak lalang ditiup angin. Lebih kurang macam gitu lah explanation Dr Hytham. Banyak lagi but I tulis kat notes, so malas nak pergi buka :P

I need to stop now, dah tk tahu nak tulis apa lagi :D 



OGEN :D Kucing Ieda :)






P/S : WHOM will be fun if you know how to manage yourself :) I know lots of us *dentist* stress since jadual kita whatever semua tu, but senang je kalau kita nak everything jadi simple, fun and enjoyable. Positifkan diri kita :)




PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • HAPPY!
  • Exam Oh Exam
  • Random *AGAIN*
  • Dinner with za Housemates :D
  • Random.
  • Morning :D
  • Happiness :)
  • I love food :D
  • No-idea-for-tajuk-hihi
  • Random post.