BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
I love food :D
Tuesday, November 27, 2012 • 11:46 PM • 0 convicts
Assalamualaikum :)

Have You Had Your Shake Today?



Okay, dari tajuk dah tahu this time saya nak bebel pasal FOOD. Kawan kawan pun sibuk dah tanya apa yang saya selalu makan whatever semua tu. Haritu keluar pergi Coffee Roastery lagi but this time kitorang satu rumah keluar, berlapannnn :3 Romantic lah kononnya kan kan. But memang romantic pun haha. So banyak gambar from that restaurant lah. Myra kan malas terlampau rajin nak buat banyak entry, that's why buat 1 entry, and saya combine je semua hikhik. So, kita tengok gambar jelah ye *as usual* sebab bila tengok gambar lagi senang :P



Okay, ni masa time Orientasi dulu dengan pihak U, diorang bagi Cook Door. Saya suka betul Shish Tawook dia, sodapppp naaaa :P


Ni lah shish tawook tu. Harga biasa dalam 7LE je, depends on kedai yang kitorang pergi juga lah hihi.



Kitorang dah ada jadual masak dah sekarang, so memang kena masak lah haha. Ni masa mula mula sampai dulu, beli frozen's chicken je then goreng, simple je -.- Padahal kitorang anak dara hahaha (biasalah, baru sampai kan).



Sadis je kan masa mula mula dulu? Hahaha, but best tau makan macam gini, terasa rapat gila ukhuwwah kitorang :P Sekarang dah upgrade sikit hihi.



Ni time Kak Zak and Kak Farah datang rumah,diaorang masakkan Casseurole *Perghhhh, I tak reti nak eja, berbelit tangan nak tulis* Serious sodappppp naaa.



Ni makanan favourite saya beli dekat cafe, confirm kenyanglah! Krib. Ada banyak jenis krib and harga depends on krib apa yang kita pilih :D



Yezza, Krib Sosej is my favourite, 14LE je pula tu :D



Ini Fathira Cheese :) Beli dekat Spicy je :) Ohhh btw lupa nak cakap, rumah kami seriously dekat sangat dengan kedai makanan Asia such as LA ALex, Mumtazah ( jarang pergi Mumtazah ).



Haaa, ni Pizza biasa makan cafe juga time tak berapa lapar sangat, kitorang share share. Harga depends on juga on pizza apa yang kita pilih, biasa beli yang 11LE punya :)



Hihi, ni cucur Daena buat, saja nak letak :P



Ni Hanis buat, mihun goreng :P Sodap naaaa. 



Haritu celebrate birthday Farah, beli kek dekat Sultana, murah gila 60LE jeeee! Beli lah, apa lagi kan :D



Banyak kan Aifa masak? Haritu cuti raya haji tak silap myra, dia ajak kitorang STF-ians and Unimas-ians datang makan makan rumah dia, besttttt sangat! Dia masak nasi minyak, mihun goreng sesorang! Sebab housemates dia pergi Mansoura.



Ni makan dekat food court Carrefour. 



As usual I yang peminat seafood tegar ni, beli lah Carbonara with Crab and Shrimp. Sedap :D Harga 34LE :) *Geee, rindu nak makan udang with sup dekat Keranji dengan Tikah T..T*



Yang ni apa entah nama dia, shawarma kot, tak ingat -.- Tak ingat sebab tak sedap, ada rempahhhhh ( Saya dah lah tak suka sayur geeeee )







Haa, ni biasa beli dekat Spicy, saya biasa beli Regular punya, 10LE :)



Qistina masak Spaghetti Bolognese :)



Turn Daena and Qis masak, diorang masak Spaghetti Carbonara with Sausage. Sedappppp! I love carbonara, that's why i sukaaaaa :D



Haaa, ni Nasi Ayam Penyat yang famous dekat LA Alex, bebudak ni suka datang makan dekat sini sebab PEDAS :D And harga dia pun murah, 15LE je :D



Ni nasi goreng Kimau, macam nasi goreng kampung pedas, best, 10LE :D



Masa tu keluar dinner dengan Ummi dekat Barbeque, apa hentahhh nasi ni, but so so jelah hikhik.



Spaghetti Bolognese pun so so juga. As usual, saya suka CARBONARA :D


Yessss, THIS!


Ni favourite kitorang juga, Firah Mashwi aka Ayam Golek/Panggang. Biasa beli dekat Ayam Tayar or yang sederet dengan rumah kami :P 


Errr okay, actually nak upload sekali gambar time pergi Coffee Roastery tu, but takde mood pula nak upload hahaha. Next entry okayyyy In Shaa Allah :D Sekarang dah jarang juga eli makanan dekat luar, masak je :P And if jadual penuh, kitorang bawa bekal. Haa, esok kitorang ada mid term Dental Terminology, pray for us okayyyy! That's all, wallahualam :)

P/S : Dari haritu plan nak ke Carrefour or Downtown nak beli sweater/jumper, but ada je halangan mcm riot lah, khamis ada perjumpaan dengan senior lah, haih. Ada hikmah aight? :)


PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • No-idea-for-tajuk-hihi
  • Random post.
  • Housemates is my family :')
  • New Life as a Pre-Dental Student .
  • We are ONE :D
  • STS di Pullman :)
  • Tea Mix yang AWESOME :D
  • Testimoni :D
  • Ramadhan :)
  • Stay Positive Give Us NO Harm :)