BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Housemates is my family :')
Friday, November 16, 2012 • 8:59 AM • 1 convicts
Assalamualaikum :)

Have You Had Your Shake Today?


WARNING : ENTRY KALINI MEMANG JUST CERITA PASAL HOUSEMATES MEMANJANG, KALAU BOSAN , SILA JANGAN TERUSKAN PEMBACAAN ANDA HIHI :p

Last entry saya ada cakap kan nak story sikit sikit *sikit je okay, tak banyak HAHA* pasal housemates :) So kalini saya terpaksa merajinkan diri di kala wifi tengah laju haha :) Kitorang satu rumah ada 8 orang, 1 bilik 2 orang :) Rumah memang besar, sewa pun memang best juga sebulan excluding bil. Nak cakap ke tak ea pasal sewa? Cakap jelah, bukannya apa pun kan haha. Sebulan kitorang kena bayar 2500LE, bil api air electric and lif 400LE, and wifi 30LE *each* so total semua 2930LE. So kalau 8 orang, each of us kena bayar 366.25LE. But kitorang start bayar sewa rumah bulan 1 nanti, so tak perlu fikir bab tu lagi, just bil bil macam gitu je. Each of us bayar 100LE, total 800LE - 640LE (wifi and bil) = 160LE untuk barang rumah. Biasa memang tak cukup, kitorang tambah tambah jelah tengah bulan, ingat nanti nak bagi 200LE sorang, tu depends lah.

Apa duhh yang saya bebel panjang panjang kat atas tu? Please ignore kan saja, tu memang saja nak bebel sorang sorang, sebab tadi baru lepas berborak pasal duit rumah semua, tu yang dalam otak myra pun terfikir pasal duit rumah, nasib lah blog jadi tempat myra jot down semua ni haha. Okay, back to our point, dalam rumah kami ada 3 orang budak 18 then the rest of us 19 :) Muda je lagi semua kitorang mihmih :3 But as usual, bila demam mid-term melanda, mood menulis memang decline until kuasa empat ratus tujuh puluh enam *time tak exam pun malas juga nak tulis HAHA*. So let the pictures speak okay!




Kfine, kfine! Gambar ni I takde sebab flight tak sama dengan diorang *merajuk -> Terjun kat laut sekarang* Hihi. From left, Raihan, Gshock, Daena, Faro and Diba. Hanis photographer tak bertauliah time ni :p


Dah lah tadi jadi photographer tak bertauliah, ni jadi model tak berpengalaman pula si Hanis ni -.- Hahaha.


Yeayy! Me, Raihan, Diba and Hanis. Ni time closing Ahlan Misr :)


All of us ada including 2 orang musyrifah, Kak Zakiyya and Khairun :)



Wooooo, who's this girl yang jadi model tram kalini??


Okay, ni lagi sorang jadi model tram -.- HAHAHA. 


Depan rumah otw nak ke kuliah, peace out yawwww (y)


Ni first meal yang Qis masak, woooo, spagetthi *duhh, lupa pula macam mana cara eja spagethi, betul tak niiii?*


Habis woot woot kami makan! Bestttt *next entry I buat pasal makanan pula lah yeee, insyaAllah*


Kitorang memang suka main snap snap ni, dalam lab pun jadi juga haha. Qis, Hanis and meeee :D


Entrance ke Tib Asnan (Fac Pergigian) :D Hanis lagi jadi model hahaha.


Kan dah cakap, dalam lab ni pun kitorang sempat lagi snap. Senyap senyap pula tu, sebab dalam ni tak boleh tangkap gambar -.-


Yeahh tudiaaaa, Qis sedang promote iPhone 10s yang bakal dilancarkan 365 tahun akan datang, please waittt yaaaaa! 


Comel je Shock time time hahaha *nyanyi lagu shock Beast sekarang* 


Kitorang ni poyo je duduk atas meja haha. But time lecturer explain dent anat memang kitorang naik atas meja tu, sebab kena gather kan, tak nampak nanti.



Waiting for tram. Hanis, Daena, Faro, Qis, Gshock and Diba. Time ni Raihan takde sebab dia pergi tunaikan Haji :)

Haa, tu baru sikit gambar kitorang, biasalah, nama pun housemates, memang banyak gambar kitorang bersama. Kat sini dioranglah family I, aight? But, saya main buat caption below tu, korang mesti a bit confuse kan who is who or whatever semua tu *serious ayat dah macam orang tak betul -.- haha* So, lemme introduce secara individu lah ye, senang kijo den mihmih :3 


Siti Nurhanis bt Muhammad Khalil.
Dia PALING TUA ye dalam rumah kami, saya ulang, PALING TUA! Hahaha.
19, birthday 22/3. 
Sebab dia lahir paling awal antara kitorang yang 19 ni lah, dia paling tua haha. 
Dia anak ke3 from 4, and semua perempuan. 
Dia ni minat Hindustan! Trust me, lagu Hindustan banyak bebenauuu dia hapaiii na.
Muka sweet je, and perangai macam mak mak sikit, maybe sebab dia PALING TUA kot, haha. 
Hihi. Love you Hanis!




Najihah Fatimah, 19.
But we call her GSHOCK :D
Dia ni fullll of expression *opposite dari Daena*.
Hati sensitif, kalau saya tersalah tone bercakap nanti, dia buat muka sedih "Myra jangan marah....."
Hahaha, on the spot juga myra gelak, sebab myra tak marah, but dia ingat myra marah.
Lucu perangai dia, macam budak budak, seriously!
Favourite tarian dia is Hula Hula rekaan kitorang hahahaha :D
Love you Shock!


Daena Aisyah, 19.
Banyak story saya cerita dengan budak ni jelah, dia memang pandai jaga rahsia haha :D
Tapi satu jelah kena tahan dengan dia, expressionless! Hahaha.
Cakap dengan dia nanti, muka dia macam gitu juga, serious lucu tengok tau haha.
Dia ni banyak minat sama macam saya, tu yang best haha.
Teman untuk exercise! Hahaha.
But sejak dia dah mula bergambar dengan saya, dia pun dah start buat weirdo faces *saya mmg tangkap gambar suka buat muka sikit hehe*
Pantang nampak camera, mula macam macam action kitorang buat.
Love you Daen!


Haaaa, ni dah start budak 18 :)

Raihan Itqan.
Or to be more precise, Hajjah Raihan!
She's SOOOOO SWEEETTT! Seriously wehhhh!
Flight myra sehari lambat dari diorang, so myra memang agak penat plus tak kenal sesiapa kan, and dia orang first yang tegur and layan myra.
Seriously memang sweet lah this girl!
Until sekarang memang dia yang second rapat dengan myra after Daena :) *kitorang rapat je satu rumah, ni penekanan sikit je hahahaha*
Love you sooooo much Rai!


Farah Nur Hazirah, but we call her Faro, 18.
Haaaa, budak ni lagi sorang perangai lain dari muka yang innocent tu hahaha.
Muka ala ala minah arab gitu, style dia macam mana ea nak explain hmmm *pikir sambil dengar lagu Sexy Love*
Style percakapan and lenggok badan atas satu tahap dari lembut boyish gitu, paham tak?
Hahaha, tak payah lah cek nak explain, maii jumpa dia sendiri nanti hangpa semua paham lah, haha *Biar cek bagi hint, adik beradik dia semua lelaki, paham tak kalini? HAHA*
Dia ni kat mulut asyik cakap nak diet, but dia lah yang paling makan banyak hahaha.
Love you Faro!


Last one! My precious roommate, Adibah M. Razip,18.
Diba ni jelah yang tahu segala perangai I dalam bilik hahaha.
Nama pun roommate kan. Before tidur nampak dia, bangun tidur nampak dia juga :D
Dia ni anak bongsu perempuan, kalau dalam rumah kitorang ni, if kitorang tak bagi respons nak buat something, nanti dia offer diri nak buat, baik kan kan kan? 
Soo sweeettt haha :D
Love you Diba!

Haa, tu jelah pasal housemates, penat juga den nak tulis panjang panjang, hangpa semua just scroll ke bawah jelah ye, cek letak gambar je, senang kerja haha :)


Kitorang memang suka tangkap gambar dalam lif rumah kitorang. Tak percaya? Silalah percaya haha.


Shock memang suka jadi model yang berkaitan dengan tram ni haha.


Ingat senang ke nak dapat seat dalam tram? Bila dapat ni memang Alhamdulillah sangat sangat :)



Daenaaaa poyoooo :p


Diba and I time dekat beach haritu :)


Wootwoot, Herbalife in Egypt! Haha.


Daena again, haha.


Yuseef and Faro :)


Purple's day with Daena *dalam lif AGAIN*


Gshock, Daena, me and Qis.


Kami berlapan!


Raihan, Daena and Me in Abdallah's Hall.


Hihi, Daena jadi muslimah sopan harini :P



Smart sebab nampak sunset :')


Diba and Daena :D



Phew, cukuplah setakat ni, jenuh myra tulis caption satu satu gambar tu T_T Gambar myra sikit pula tu, kalau banyak takpe juga, hahaha. At least now you all dah kenal aight siapa housemates myra? Good, senang kerja, lain kali dah tak payah nak susah susah explain hihi. I need to stop now, penat dah taip *padahal dah malas nak fikir haha* That's all, wallahualam.

P/S : Esok mid term Animal Physiology, kena dissect katak, pray for us okay!



PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • New Life as a Pre-Dental Student .
  • We are ONE :D
  • STS di Pullman :)
  • Tea Mix yang AWESOME :D
  • Testimoni :D
  • Ramadhan :)
  • Stay Positive Give Us NO Harm :)
  • Bootcamp :)
  • Siapa nak KAHWIN MUDA?
  • #HERBALIFE : AWESOME !