BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
We are ONE :D
Friday, August 3, 2012 • 2:38 AM • 0 convicts
Assalamualaikum :)

Have You Had Your Shake For Sahur Today?



Haaa, nampak best kan shake kat atas tu? Saya pun suka betul tengok tau tau. Siapa nak boleh je buat, sebab sangat SIMPLE nak buat dia. Cara nak buat dia korang boleh pergi baca sendiri dekat Pamela Hbl :) 

Kalini saya tak nak cerita pasal Herbalife *padahal intro ada juga promote pasal shake ni HAHA* , saya saja nak cerita pasal adik adik saya :) Bila orang tanya saya ada berapa adik, saya jawab lah ahhh ada 6. Then diorang tanya saya anak ke berapa, bila saya jawab anak sulung, haaahh, masing masing semua terkejut *dengan macam macam gaya muka lah diorang buat* . Itu pasal saya terlintas nak buat entry kalini. Yezza, saya anak sulung daripada 7 adik beradik :D I'm PROUD with it youuu knowww :) Bila dengar je kan, macam satu jumlah yang agak besar, yelah kan, sekarang zaman moden, siapa yang nak anak ramai *tu pemikiran yang agak skeptikal lahh haha*. Honestly saya tak pernah rasa beban, bosan, malu or whatever jenis perasaan negatif pun timbul, sebab saya tak dapat bayangkan macam mana lah kalau salah seorang dari adik saya tu takde, betapa TAK BEST nya life ni tau tau :')

Yang buat saya lagi bangga, my mom lahirkan kitorang semua ni secara NORMAL! Hebat kan ummi saya? Haa, ni saya describe sikit sikit pasal adik adik saya :



-Siti Huwaini Bt Normazli / Auney-
-18 tahun, student AED UIA-
-I call her Adik :)-
-Adik adik yang lain panggil dia Kak Ebi-
-Sangat suka warna HIJAU-



-Muhammad Huzaifah bin Normazli / Afif-
-Baruuu Form 3, budak tahfiz Johor *sejuk hati tengok dia, Alhamdulillah dah nak habis 30 juzu'*-
-We call him Abang *sebab anak sulung lelaki*-
-BLUE-


-Muhammad Hanzalah Bin Normazli / Ahnaf-
-Form 2, budak tahfiz juga macam abang :) -
-Panggil Akhi *means abang dalam bhs arab*-
-Birthday dia smart tau tau 18/08/1998, banyak no 8!-
-Dia lahir kat Perak kan, so IC dia 980818-38-xxxx-
-YELLOW-


-Siti Husnina Binti Normazli / Afrina-
-Darjah 5, sekolah cina ni *dia dengan adik2 bawah semua sekolah cina, kalau kat rumah tiba tiba dia speaking mandarin dengan Atik and Ayifmae, mmg kitorang tpinga pinga lah HAHA*-
-Panggil Cece *means Kakak dalam bhs mandarin*-
-PINK *sibuk je dia ni suka warna sama macam saya kan kan? HAHA*-


-Muhammad Hashir Bin Normazli / Ayash-
-Darjah 3 baruuu-
-Panggil Atik *nak panggil Adik tak boleh sebab saya panggil Huwaini Adik right?*-
-RED-


-Muhammad Harith Bin Normazli / Arif-
-6 tahun, anak bongsu yang palinggglahhhh manja, mengada ngada and so on HAHA-
-We call him Ayifmae *derived from Arif Comel, sebab dia pernah menang pertandingan bayi tercomel and dapat tempat ke 2 HAHA, tp bila besar, tak comel pun hihi*-
-ORANGE-


Haaahh, saya malas nak describe panjang panjang, just bagi info yang penting je. Nanti kang bila saya mention abang ke, akhi ke, takdelah semua tpinga pinga which one kan kan? Diorang ni semua sangat penting pada saya tau, kalau takde diorang, memang life saya ni bak kata Najwa Latif kosonggg kosonggg kosongg. Even sekarang pun kan, saya tengah cuti sebab dah habis asasi, tunggu nak sambung degree, kat rumah ni just ada 3 orang yang kecil tu je : Cece, Atik and Ayifmae. Yang lain semua dah tak duduk rumah kan, adik dekat UIA dia, abang dengan akhi dekat asrama duduk menghafaz and belajar sana haa. 

So pada saya, even adik beradik ramai pun, bila makin lama makin besar, rumah ni sunyi juga. Tak dapat bayangkan bila masing masing nanti dah kahwin semua, abah ummi duduk seorang seorang jelah, yelah kan, kalau dah ada family masing masing, takkan nak duduk bawah ketiak ummi lagi HAHA :D Kat bawah ni saja saya letak gambar adik adik masa diorang kecil dulu. Sekarang masing masing dah besar kan, bila tengok balik gambar gambar ni, buka album, sayu je hati sebab masa nak duduk sama sama makin susah, kita membesar right? :)


Cece time nak tangkap gambar graduate umur 6 tahun HAHA :D


Lucu betul muka dia, siap pakai lipstik lagi haaa XD


Haa, seronok je diorang main. Ni time mula mula pindah johor. Still duduk rumah sewa lagi, sekarang tak dah :')


Haha, comel je muka masing masing time kecil kan? *Akhi, Abang, Ayifmae*


Amboiii, seronok haaa Ayifmae main kat sinki, sampai panjat atas kuda haha :D





Haaa, time ni Ayifmae baru dapat kaki :) Means baru boleh bjalan, fuhhh, ingat lagi time tu, ke sana sini dia pergi, penat kejar tau haha.


Tengok muka Atik, hahaha, lucu betul :P


Adik pun time ni muda tak comel and selekeh lagi HAHA. Ummi kitorang maintain cun :) Love you lah ummi :)


Cece, sikit sikit pink :D




Haha, Atik punya pose, awkward betul kakak tengok haha :D 


Amboiii muka Ayifmae, ekseeennn sungguh :D


Time birthday Akhi yang banyak no 8 tu  :D




Rendah je abang time ni. Kalau sekarang masyaAllah tinggi bukan main.



Haahhh, pantang jumpa air. Habis dengan pampers basah.






Ni time dekat rumah Pahang :)




Errr, dunno why saya pergi letak gambar abang yang ni HAHA :P








Bila saya dengan adik, memang skrew dekat otak terus tertanggal HAHA :D










Ayifmaeeee :D




Haahhh, kan dah cakap, diorang ni lagi tinggi dari saya =='' ni akhi.


Ni pula abang =='' Lain kan muka masing masing? :D




Dapat adik adik macam diorang ni memang satu nikmat Allah bagi kat saya :) Diorang lah yang selalu lift up semangat saya, tempat saya membebel bebel, diorang juga lah suka buat saya gelak, marah, happy, sedih and macam macam lagi :D Ni berapa kali dah saya ulang statement ni, tapi memang betul pun, kalau takde diorang ni, saya tak tahu lah macam mana dengan saya nanti. Kadang kadang orang cakap adik adik saya ramai, tapi dalam hati saya terlintas, ramai ke? Rasa macam sikit ada lah, yelah kan, sekarang ni pun saya kebosanan sebab tak cukup semua adik adik kat rumah ni. Tak sabar nak tunggu raya, time tu baru semua dapat gather ramai ramai tau. 

Even though kitorang suka gaduh gaduh manja :P



Kitorang cepat je baik semula :) 


Tu baru namanya siblings right?? I love them all. Thank you Allah for your gift <3 color="#ff0000" font="font" nbsp="nbsp" size="5">I love my parents toooo 
, kalau takde abah ummi, macam mana lah kitorang semua nak ada kan kan? :) That's all, Wallahualam :D

P/S : Tak sabar nak berbuka dengan shake! :D What about youuuu?





PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • STS di Pullman :)
  • Tea Mix yang AWESOME :D
  • Testimoni :D
  • Ramadhan :)
  • Stay Positive Give Us NO Harm :)
  • Bootcamp :)
  • Siapa nak KAHWIN MUDA?
  • #HERBALIFE : AWESOME !
  • HERBALIFE
  • Zero to Hero - HERBALIFE