BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Zero to Hero - HERBALIFE
Sunday, July 8, 2012 • 8:37 PM • 0 convicts
Assalamualaikum :)

Have You Had Your Shake Today?



Haah, pernah dengar tak event Zero to Hero ni? Bagi students Unimas yang join Usrah maybe pernah dengar lah kan, tapi kalini bukan Zero to Hero yang tu saya nak story, tapi kalini yang melibatkan HERBALIFE :D Zero to Hero ni adalah salah satu bak kata orang orang kuat Herbalife, NEVER MISS EVENT :) Dalam setahun akan ada 3 kali event ni. Saya ni pun baru je join untuk jadi distributor time bulan 6 haritu, yeahhh masih baru lagi. Mula-mula memang tak ada niat nak join pun, tapi ummi saya kata alang-alang cuti ni baik buat kerja, tolong ummi jaga Nutrition Club ni, saya pun macam ikut jelah apa yang dia cakap kan. Haahh, fullstop kejap pasal ni, nanti dalam next entry baru saya story macam mana boleh ter-involve dengan Herbalife ni :)

Event Zero to Hero ni berlangsung dari 7-8 July dekat Bukit Gambang Resort :) Banyak juga halangan nak pergi event sana, dengan tiket Early Bird dah sold out, minta tolong Kak Yah, sideline dari Kelantan, and kenal dengan Kak Su sideline dari KL, siap call Hj Allen and Puan Rahimah lagi tapi nasib kurang baik. Then my bestfriend Zafirah kata ada lagi 2 saja tiket yang tinggal, tu pun kitorang dapat 4hb July, bayangkan lah, 7hb tu dah start right? Then dari rumah saya, Johor nak ke Pahang pula tiket petang Jumaat tu dah habis, luckily tiba-tiba ada sideline ummi call kata ada satu saja lagi tiket ke Kuantan, tu pun pukul 11pm, Alhamdulillah Allah tolong kan, sampai Kuantan around jam 4.30am :) Pagi tu ke rumah Zafirah then kami BERDUA SAHAJA pergi ke event tu ( Sedangkan kami berdua masihhh terrsangatttt baru dalam dunia Herbalife ni ).

Alhamdulillah sepanjang 2 hari 1 malam tu banyak ilmu yang kami dapat such as Marketing Plan, DMO and macam macam lagilah :D Even though time dekat sana cuma kami berdua saja, tp semua yg ada dekat sana memang banyakkkkk membantu. Thanks a lot peeps! :) 


Zero to Hero Edisi ke-8 :)


Tengoklah, saya berdiri then Zafirah snap. Bila Zafirah berdiri saya pula snap. Jealous juga tengok team lain yang pergi ramai ramai tu *group belakang saya tu haaa, 4 orang terus kan kan*


With En Musab yang AWESOME :)
And he's married too.


Okayy, ni gambar dia before and after using Herbalife :)
Do compare those picture okay and boleh nampak pbezaannya.
Credit to kak Amalina Peter.






Lucky Drawww :D I love it :) Kami dapat bag Herbalife and a bunch of chocolate <3
209 :D


Backdrop yang sangat AWESOME :) Credit to Hj Allen and Action Team :)
Action Team juga merupakan distributor yang membantu bg mjayakan event kalini.
If saya dh guna istilah membantu tu, silalah faham bahawa mereka ini dengan sukarela nya
nak tolong tanpa menerima upah, that's the beauty of Herbalife ( NIAT itu penting )


Tema dinner kalini Masquerade :D Macam macam gayalah Princes and Princess of Herbalife ni pakai, smarttt tau masing masing :D
This event memang sangat best and banyak sangat ilmu yang kami dapat :) Our target for this event, next time I'll bring 3 of my friends and Zafirah also will bring 3 of her friends, insyaAllah. Nak jadi successful dalam Herbalife ni senang sahaja, pastikan NIAT anda betul, ada CONFIDENCE and PASSION, NEVER MISS ANY EVENTS (HOM/STS, Z2H, Spec, Extravaganza, HU dll), build your own DREAM, and always DOUBLE your effort ( bak kata our General Manager Malaysia : Double the Activity, Double the Bussiness ) That's all for this entry, btw 10th July ni ada Distributor Training and MEGA HOM di Pinetree Hotel Batu Pahat, anyone yang bosan duduk rumah petang-petang *start 6.30pm-10pm* and rasa nak join boleh PM me through my Fb/Twitter ( Hummairah Normazli / hummairah93 ), kalau tak ada transport, I'll fetch you, don't worry. And lastly, anyone yang nak lose/gain weight sempena bulan Ramadhan yang bakal mendatang or cari income around RM500-RM1500 pun boleh PM saya juga, saya cuma mahu individu yang betul-betul serious sahaja okayyyy peeps >.<


P/S : Herbalife is Health, Wealth and Family for me. What about you?





PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • MAP :)
  • #Asasi : Last Gathering :')
  • BIRTHDAY GIRL :)
  • Santubong : My precious moment with you guys.
  • Abah dah balikkkkk :D
  • Home Sweet Home
  • Random
  • :D
  • ...
  • Bosan :)