BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Ramadhan :)
Thursday, July 19, 2012 • 8:39 AM • 0 convicts
Assalamualaikum :)


Have You Had your Shake Today?






Haaahhh, esok dah Jumaat, means malam esok kita dah start terawih horeaaaayyyy \(^^,)/ then sabtu tu kita start puasa right? Nanti malam Jumaat tu ke boleh lah kita niat puasa terus okaayyy, hari first tu kita niat untuk 30 hari terus, yelahh kan kot kot kalau TERlupa nak niat, at least lah kan kita dah niat 30 terus :D



Lafaz niat untuk sebulan :
niat puasa sebulan
Ertinya : Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta’ala
Lafaz niat untuk harian :
niat harian puasa ramadhan
Ertinya : Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala



Saya lagi excited bila dapat puasa dengan Herbalife!! Siapa tak excited kan, puasa dengan makanan nutrisi tuuu, bukan puasa dengan makanan untuk perut :D Ada pahammm dekat statement tu? Makanan nutrisi ni makanan untuk setiap sel-sel tubuh badan kita ni haa, dah lah tinggi dengan nutrisi, rendah kalori lagi tu tau tau. Kalau makanan untuk perut tu memang bagi kenyang je, dah tu kita tak boleh kira berapa banyak kalori yang kita makan tu kan kan? Sebab tu ramai after buka puasa je, makan banyak-banyak, then time buat terawih adoiiii bukan main tak bertenaga lagi, layu semacam je kan. Haahh, saya tak cakap orang lain, saya cakap dekat diri sendiri juga. Lagi lagi bila kita ni student, dengan kerja banyak nak buat, memang terkejar-kejar lah jawabnya. 


Bila ada Herbalife ni, Alhamdulillah masalah tu insyaAllah tak ada punya IF kita ikut betul betul cara pemakanan yang betul :) Sebab kenapa? Sebab semua jenis Formula yang pakar pakar sains kita dah buat ni memang AWESOME, bukannya orang sebarang yang kaji then bagi kita minum, bukan mamak kat warung or makcik makcik kat tepi jalan, tapi Doktor tu, siap menang Nobel Prize lagi tu! :D Hahhh, siapa yang tak nak makan makanan yang halal lagi baik ni saya pun tak tahu lah nak kata apa kan kan?


Kalau dulu nak sahur or berbuka, selain kurma, macam macam saya makan tau. Semuanya gara gara nafsu, kalau keluar dengan family, bila saya nak yang tu, nanti adik kata yang ni lagi best, alih alih beli dua dua, kalau dengan kawan pula macam gitu juga, memang kerja time bulan puasa tu beli dan makan jelah jawabnya :D











Haaah, siapa tak suka makan makanan macam gini kan kan?

Tak payah nak kata makanan ni satu satu, bila sebut bazar je pun haaa tak pasal pasal dalam kepala dah fikir nak beli apa, berapa jenis air nak minum and so on. Betul daaakkk?


Kalau tak betul apa yang saya cakap, kenapa bazar ni boleh penuhhh?

Sebab dah tahu perkara macam ni akan berlaku lah Herbalife memang dah sedia kan cara pemakanan yang sihat sempena bulan Ramadhan ni. Time bulan puasa ni lah kita nak perbanyakkan amalan kita dengan semaksima mungkin right? Takkan lah time bulan yang mulia ni kita nak perbanyakkan jenis juadah untuk dimakan? Or nak bazirkan duit sebanyak banyak nya di semua jenis bazar yang famous famous? Tak ke rugi macam tu? Rugi duit, rugi masa, and buang tenaga. Kalau dah duit, masa and tenaga semua dah dibuang, apa lagi yang kita dapat time bulan Ramadhan ni?

Jangan kata nak terawih, nak baca Al-Quran paling minimum 1 hari 1 juzuk pun susah sebab penat sangat, cepat mengantuk and macam macam masalah lagi lah. Sebab tu lah bulan Ramadhan ni bulan untuk mengajar kita erti keSABARan dalam pelbagai aspek, right? Ni salah satu jadual pemakanan yang Team Hj Allen punya, everyone boleh ikut, tak salah pun :D Sharing is Herbalife HAHA :D



Ada terjumpa satu entry dalam blog ni, semua boleh baca juga : Diet Cepat dan Sihat. Btw,  anyone yang berminat untuk cuba berpuasa dengan Herbalife boleh PM/Tweet/contact saya okayyy !

Hummairah Normazli/hummairah93/017-7663408

Before berbuka tu, kita jangan main gelojoh makan je tau, baca doa dulu :D

Lafaz doa ketika hendak berbuka :
lafaz doa berbuka di bulan ramadhan
Ertinya : Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang.


That's all, wallahualam :)

P/S : Salam Ramadhan kepada negara yang dah start puasa esok seperti di Mesir!








PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Stay Positive Give Us NO Harm :)
  • Bootcamp :)
  • Siapa nak KAHWIN MUDA?
  • #HERBALIFE : AWESOME !
  • HERBALIFE
  • Zero to Hero - HERBALIFE
  • MAP :)
  • #Asasi : Last Gathering :')
  • BIRTHDAY GIRL :)
  • Santubong : My precious moment with you guys.