BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Stay Positive Give Us NO Harm :)
Wednesday, July 18, 2012 • 7:51 AM • 0 convicts
Assalamualaikum :)


Have You Had Your Shake Today?




Some of my friends suka juga cakap dengan nada perli bab bab Herbalife ni, diorang ingat saya buat kerja ni sebab nak cari duit then jadi riak, bangga diri semua. Saya pun tak faham juga kenapalah orang yang berpelajaran tinggi ni mudah sangat berpandangan negatif kan? Lagipun kalau saya buat benda ni, bukannya involve kan diorang, saya buat benda baik, niat saya cuma nak tolong orang supaya jadi sihat. Tapi nak buat macam mana, this is life :) Bila pergi event pun, selalu speakers yang hebat hebat tu ada cakap, bila makin banyak NO yang kita dapat, makin dekat lah YES nya :) no No NO NO NO YES! InsyaAllah :)

Lagipun mereka semua tak tahu apa yang kita buat right? Cuma satu lah yang saya nak tekankan dekat sini my dear friends, saya BUKAN cari duit, saya nak TOLONG orang, nak BANTU mereka yang tidak tahu supaya jadi tahu. Tapi pada masa yang sama, saya tak menafikan duit itu penting, kalau takde duit macam mana kita nak teruskan hidup dengan lebih selesa? Saya tidak membawa maksud selesa tu as hidup mewah, but hidup bersederhana, tapi kita boleh untuk menyimpan impian right? Bila ada impian dan matlamat, barulah hidup kita akan ada target yang tersendiri untuk dicapai. Macam manusia juga, tujuan dia diciptakan adalah untuk menjadi khalifah di muka bumi ini and menyembah Allah swt :)

Saya memang target dah sekarang, bila dah ada duit nanti saya nak tunaikan umrah and haji terus pada usia muda, tidak mahu bergantung lagi pada parents AND saya pula nak membalas jasa kepada mereka berdua, and banyak lagi. Time hidup ni janganlah banyak sangat bersangka buruk dengan orang ye :) Saya pun bukannya ada income yang tinggi sangat sekarang, nama pun baru mula right? Tapi saya memang sudah ada target sendiri, itu pasti! Saya nak cuba jadi remaja yang berjaya and berpelajaran seperti kak Amalina Peter, kak Maryam Izzati. Dahlah muda , muslimah yang alim sopan lagi tu, and sudah ada rumah + kereta sendiri dengan guna duit sendiri. Saya tak nak jadi anak yang sudah besar panjang tapi still bergantung hidup dengan parents lagi, macam senario remaja sekarang yang sudah habis belajar tetapi mengganggur, and menyusahkan hidup parents, nauzubillah.

Haha, entry kalini memang tak promote Herbalife secara langsung but secara tidak langsung, lagipun saya cuma nak berkongsi saja :) Herbalife is Sharing :) Ramai orang yang masuk Herbalife, tapi sebab mereka tidak serious, akibatnya customers yang bawah dia pun jadi lost tanpa coach yang tak jaga betul betul. Kesian tau dengan customers yang dapat coach macam gini. Sebab tu Herbalife nak coach yang betul betul SERIOUS! Herbalife ni macam kerja lain juga yang ada misi masing-masing, macam kalau polis, misi diorang jaga keselamatan and keamanan negara and macam macam lagi. Misi Herbalife nak bagi kesedaran dekat orang betapa penting nya kesihatan kita ni. Kesihatan lagi penting dari duit tau sebenarnya.

Kalau tak sihat, macam mana kita nak beribadah dengan elok? Kalau nak beribadah dengan elok pun dah susah, yang lain-lain aktiviti harian macam mana? Ramai yang fikir "Oh, aku ni gemuk je, tapi takpe, janji sihat. Hati pun senang, takde orang nak kacau" . Pemikiran orang yang macam gini lah bahaya sebenarnya, sebab gemuk tu lah akan lead kepada macam-macam jenis penyakit seperti kencing manis, sakit jantung, tekanan darah tinggi, pressure/stress yang melampau (akibat gula dalam badan yang berlebihan), migrain dll. Dah tu, kita pun akan sakit lutut juga sampai lama-lama susah nak berjalan, semuanya sebab terlampau banyak asid dalam kepala lutut tu.

Saya berani cakap benda ni sebab, semua ni testimoni yang ada dalam Herbalife. Tak payah nak pergi jauh-jauh, my mom pun Alhamdulillah diberi kesedaran awal before kena penyakit-penyakit tak diingini tu, and sudah berjaya turun 14kg! My aunty, Mama, dia tu kalau tengok takde lah gemuk mana, tapi chubby comel sikit je. Tapi dia punya sakit lutut memang kronik, jangan kata nak solat, nak jalan pun kena pakai selipar SAHAJA. Even kasut bertutup, sandal, heels semua tak boleh. Nampak tak side effect bila gemuk ni? Alhamdulillah bila dah jaga pemakanan dengan tukar sarapan pagi and makan malam, mama dah berjaya lose weight 8kg ( yang latest tak tahu berapa ) and sudah boleh berjalan, solat macam biasa and boleh pakai kasut semua tu dah!!


My mom yang AMAZING :D


Kak Ninta, GET team group kami yang AWESOME :D



Zoff, my mom punya upline :)
*banyak lagi, tapi saya letak yang ni saja dulu :)


That's all yang saya nak share, at least biar orang tahu sikit tujuan saya and geng-geng Herbalife nak promote produk ni. Kami tak boleh nak jual if kami sendiri belum guna produk ni, yelahkan, macam mana nak yakin kan customers if kami sendiri tak try right? Kami utamakan matlamat kami dahulu, KESIHATAN. Money comes later. InsyaAllah bila niat tu dah betul, Allah akan bantu punya sebab Allah Maha Adil :) If di uji dengan banyak dugaan pun, itu tanda nya Dia masih sayangkan kita as hambaNya :) Jangan putus harap dengan Nya, tu paling penting. And kawan kawan kat luar tu, silalah berfikiran POSITIF yeee , baru hidup tu tenang, jangan lah jealous sangat okayyy :) Wallahualam.

P/S : Life is fair, Herbalife is fabulous!



PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Bootcamp :)
  • Siapa nak KAHWIN MUDA?
  • #HERBALIFE : AWESOME !
  • HERBALIFE
  • Zero to Hero - HERBALIFE
  • MAP :)
  • #Asasi : Last Gathering :')
  • BIRTHDAY GIRL :)
  • Santubong : My precious moment with you guys.
  • Abah dah balikkkkk :D