BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Student's diary : 4
Sunday, June 12, 2011 • 5:42 AM • 0 convicts
Assalamualaikum . as usual , sila baca terus *malas nak taip intro panjang panjang HAHA .

Treasure Hunt :)

pagi pagi lagi dah berkumpul dekat dewan :) ( yang penting after riadah lah sebab riadah wajib pergi ) . tak banyak sangat gambar sebab tak sempat nak ambil , busy and focus time mencari ' harta ' itu . actually dia macam knowledge hunt dah sebab dekat setiap checkpoint semua benda yang perlu dibuat berkaitan ilmu , best best best :) cuma yang tak best sebab nak cari checkpoint 1 sampai sesat sesat , padahal tempat itu dah lalu masa mula mula keluar . then alhamdulillah ada terserempak dengan abang Nizzal , ketua group LO kami . tanya lah dia , then bila dia tunjuk arah , barulah jumpa :D ( kalau abang Nizzal tak tunjuk arah , probably our group masih berlegar legar tak tentu arah kan kan kan ) yang penting dah habis aktiviti treasure hunt ini , kami semua balikkkk . yang best nya petang ini memang rehat oh oh . malam ada forum ' Etika dan Sikap '

mari sini biar saya simpulkan sikit apa yang saya dapat from forum itu okay :) firsly panel itu ada explain pasal realiti yang perlu dihadapi oleh students . ada banyak lah kan , tapi saya bagi 5 point penting sahaja :

- sistem pembelajaran berbeza - inisiatif diri sendiri - pengurusan masa/tenaga berkesan - menguruskan hubungan sosial - meneruskan fokus

ada faham ? perlu ke saya huraikan panjang lebar ? saya rasa tak perlu sebab masing masing dah besar panjang and bijak pandai untuk mentafsir sendiri apa yang telah diperoleh . then 5 rahsia cemerlang di IPT :
- fokus , Fokus , FOKUS
- positive thinking ( listen , talk , touch , see , think )
- bayangkan kejayaan
- sanggup susah payah

- tidak putus asa

and boleh tak saya nak tambah satu point ? sentiasalah ingat ALLAH and bergantung padanya saat dirimu susah mahu pun senang :) yeah , that's the main point actually kan kan kan .

no pictures for this entry XD wassalam .

p/s : i must be ready for advence level . it will be difficult but my spirit will speed up my strength to strive 4.00 :) ganbatte hummairah !




PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Student's diary : 3
  • Student's diary : 2
  • Student's diary : 1
  • nervous T_T
  • SEGMEN taraa - Nombor saya !
  • i dont know what to post -.-
  • last day hangout with Hanisah :'(
  • shopping LAGI ?
  • i'm septemberian :) *HAHA , tajuk kita sama kina
  • aigoo , nak sumbat mana lagi ?