BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
unimas-student-to-be
Friday, May 6, 2011 • 9:56 PM • 5 convicts
Assalamualaikum ,
yeah insyaallah saya akan teruskan niat murni saya untuk sambung pengajian ke UNIMAS
skema tak ayat ? skema kan , skema kan :) HAHA

so , disebabkan saya ni memang dah decide nak ke sana ,
so saya agak rajin lah cari info pasal Unimas ni .
and alang alang tu saya terus cari kawan ,
well , apa susah , facebook ku yang baik hati lagi kacak jelita ini lah membantu HAHA .

okay sekarang yang saya dapat tahu ,
Unimas ni baru je tahun ke 2 untuk program asasi ,
yeah i'm the second batch ! HAHA
then kalau nak buat medic , unimas antara universiti di Malaysia yg the BEST :)
saya tulis ni berdasarkan comment comment dari facebook

click pada gambar untuk lebih jelas wahai para jelitawan :)

nampak tak yang saya circle warna MERAH tu ?
yeah , tertanya tanya juga asal lah senior first batch tak nak bagi pergi unimas ,
then baca baca lagi ,
ohhh baru den faham :)

as usual , click untuk baca dengan lebih jelas :)

well , actually belajar mana mana pun sama je tahap kesukaran dia ,
sebab kita nak kualiti yang bagus , that's why kita kena usaha lebih kalau nak berjaya .
lagipun bidang medic kan melibatkan nyawa orang ,
kalau dapat pointer rendah ,
risiko untuk menyelamatkan nyawa seseorang pun rendah .

lagi satu yang saya suka bab unimas ini ,
sebab dia campus baru ,
so facilities nya semua baru , and of course lah barang baru ini sangat best untuk digunakan
especially kalau saya yang guna HAHA .
bila saya google google tengok memang best lah kan ,
suasana kondusif and memang selesa untuk belajar .
but slack part binaan bangunan dia ,
time tengah blogwalking then terbaca dekat blog Ustaz Donut ,
kalau nak tahu , pergi baca sendiri ,
sakit hati den tahu tak *nanges jap* T__T

and banyak lagi benda yang kami discuss ,
tapi dah malas nak copy semua ,
well saya kan seorang yang rajin ,
merepek meraban pun ada juga haha .
makin lama makin bertambah kenalan yang dapat unimas ni ,
happy happy happy :)
at least kat sana saya dah boleh lah nak main main dengan diorang semua .

eh salah salah ,
belajar sama sama dengan diorang semua :D
Atiqah Aziz , Sharifah Shazlina , Qamarul Afiq , Zulaikha Hashim , Fyfi Fiza
lagi errr , haha tak ingat dah ,
takpe takpe , kita kenal dekat sana jelah ya ^^,

AIM : 4.00 IN ALL SEMESTER
FURTHER STUDY IN JAPAN / EGYPT ( ALEXANDER )
COURSE : DENTIST
INSYAALLAH :)

p/s : saya berbangga menjadi bakal pelajar unimas walaupun jauh di seberang :)




PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • upu results :)
  • my ummi is SUPER hebat !
  • ...
  • bestnya duduk di teratak Pinky Momma ;)
  • thanks Kak Numana :)
  • pagi ini saya jadi BIDAN ARNAB :)
  • saya sudah accept matriks , ANDA ?
  • matriks ohlala :)
  • Big Bang daebak !
  • happy cooking :)