BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
my ummi is SUPER hebat !
Thursday, May 5, 2011 • 6:36 AM • 2 convicts
Assalamualaikum .

entri kalini nak try tulis bukan kat bahagian tengah , biar align left pula ( saja saja nak tukar selera ) . only this entri okay , tapi kalau saya rasa best nak tulis style macam ni , saya akan continue tulis macam ni saja HAHA . okay sudah merepek aiyoyoyo , tajuk lain intro meraban haih . yeah , memang sekarang tengah mood Mother's Day , saya tak nafikan sebab saya pun ada seorang ummi yang sangat sangat sangat hebat di dunia ! suka hati saya lah nak buat entri pasal my ummi hari ini even though hari ini bukan Hari Ibu .

kita boleh meluahkan rasa sayang kita pada bila bila masa right ? entri kalini saya nak tulis panjang panjang , biar korang tahu betapa hebatnya my UMMI :) this is one of my way to show my love . seriously saya bukan seorang yang romantik ala ala Juliet nak cakap ' I LOVE YOU MOM ' . rasa muka nih tebal je nak pergi cakap face to face macam tu dekat ummi . kot kot ummi cakap " haih , buang tebiat apa anak ummi ni HAHA " . mana den nak sorok muka ?? tong sampah pun tak nak terima lah muka cantik anugerah Allah ni . *okay saya tipu*

siapa tak sayang ummi/mak/ibu/mama/ma/what-so-ever dia ? please raise your face because if i have the authority , i want to slap your face until terpusing 360 degree . *okay saya tipu lagi* gilo hapo saya mahu tampar anak orang , tak pasal kena kejar dengan mak dia huhu , saya insaf T__T . errr maaf , saya melencong lagi , maklumlah hobiku melancong maka melencong memang sudah menjadi satu kebiasaan HAHA . ohh , my ummi also SUKA melancong , sama macam saya *highfive* . ummi ni suka tiru kakak kan kan kan ( err ada ke patut ? )


Zainab binti Mat Yusof . 26 Jan 1970 . that's my ummi yang CANTIK sangat sangat sangat , kalian dah tahu birthday beliau , maka janganlah lupa untuk bagi hadiah , i'm waiting for it HAHA . saya ada 6 adik bawah saya , i'm the eldest ( means 7 siblings that i have ) . hebat tak hebat ummi ni , dia mampu ( dengan izin Allah ) lahirkan kami semua 7 beradik ni secara NORMAL ! seriously saya salute ummi banyak banyak . ummi kata banyak kan beribadat dan berdoa kepada ALLAH , moga urusan time bersalin ni dipermudahkan , and alhamdulillah kami semua selamat lahir and ummi pun selamat juga . yelah , bila ditinjau tinjau , zaman sekarang ni kebanyakkan nya parents ada 2 , 3 orang anak . bila tengok ummi ada 7 anak , saya rasa berbangga dengan ummi , seriously ! even saya pun bila tengok cerita pasal bersalin normal pun dah kecut perut tahap petala kelapan ( im not married yet HAHA , tetiba ) , kekadang terlinta gak , " errr , aku nak sepasang anak jelah , 1 lelaki , 1 perempuan . takut lah nak bersalin " . hah , nampak tak kekejaman saya nih ? teruk tak teruk ? maka silalah jangan cari calon isteri yang takut bersalin seperti saya , my mind and mental doesnt ready yet to have a child *hahaha , memang lahhh , i'm still 18 wehhh*

then , kehebatan ummi yang seterusnya of course dalam mendidik and membesar kan kami semua seramai 7 orang ni . perangai macam macam and sangat susah dikawal macam ________ ( saya pun tak tahu nak describe apa , sebab saya seorang anak yang BAIK haha ) . ummi lah yang ajar kami berjalan , membaca . before pergi tadika lagi ummi dah ajar kami baca tau , advance tak advance kitorang , kawan kawan kat tadika baru belajar B A - BA , J U - JU = BAJU , kitorang dah lancar baca SAYA PAKAI BAJU :)

my ummi seorang suri rumah FULL TIME ! memang macam macam ummi buat . ummi PAKAR dalam semua bidang lah senang cerita . masak , jahit , berniaga , mengajar , senang cerita semua lah ummi boleh buat . bahasa konon konon saintifiknya , ummi ni chef kalah Chef Wan , taylor macam Paris Hilton and twins Kate-Ashley Owens , usahawan ala ala Irfan Khairi , cikgu , engineer , doctor , haaa , semua ummi punya bidang :D hebat tak hebat ummi saya ?

ummi seorang yang gigih berusaha , bercita cita besar , bertanggungjawab , penyayang , lemah lembut , baik hati , and macam macam lagi ( silalah masukkan semua nilai nilai murni yang anda pernah belajar ) . and seriously penyabar ohh , kalah Barrack Obama tahap kesabaran ummi ni XD yelah , kalau anak anak buat salah or taknak dengar cakap or degil or macam macam lagi , punyalah ummi sabar and tegur kitorang elok elok . and as a results , anak anak pun semua dengar cakap especially saya lah sebab saya anak yang paling baik HAHA .

and ummi juga seorang perancang kewangan yang baik ! seriously ummi tak pandai berboros duit . beliau akan manage duit betul betul and kami semua dapat keperluan yang totally best punya ! seriously ummi dah banyak berkorban untuk kami semua . I LOVE MY UMMI ! seriously .

" Ya Allah , panjangkanlah umur kami semua supaya kami dapat membalas jasa kedua orang tua kami yang telah banyak berkorban jiwa raga demi membesarkan amanah-Mu ini supaya menjadi seorang khalifah yang berjihad di jalan Mu . semoga Kau limpahi segala rahmat dan kurnia Mu terhadap orang tua kami , Kau masukkanlah mereka ke dalam Syurga Firdaus Mu Ya Allah . Ampunkanlah dosa mereka Ya Allah . semoga Kau meredhai kedua orang tua kami Ya Allah . Amin . "


parents dengan putera putera :p


antara langsir yg ummi jahit ! :D


antara cake yg ummi buat . lagi best dari Secret Recipe !


ummi and abah :)

haa , agak agak kan myra , kalau ummi baca entri ni malu tak kau ? err , satu soalan yang sukar untuk dijawab HAHA . serious malu ohh . " ummiiiiii ,,, ( sila baca dengan gaya minah gedik ) , kalau ummi TERbaca entri ni , ummi buat buat tak baca okay . malu kakak nanti , tak tahu nak letak muka kat mana nanti . pleaseeee ( kalini baca dengan gaya muka bajet comel pulak ) ! " HAHA , that's all okay :) nanti ingat nak buat entri pasal abah ku yang ganteng pula , hwaiting ! wassalam .

p/s : actually saya nak tulis lagi sebab terlampau banyak pengorbanan ummi :) tapi cukuplah sampai di sini saja , ^^, and this entry saya edit sebab nak join contest Its All About Journey
dengan kerjasama faridzulasyraf.com and denaihati . :) sesiapa yang berminat boleh click di SINI untuk baca T&C :)



PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • ...
  • bestnya duduk di teratak Pinky Momma ;)
  • thanks Kak Numana :)
  • pagi ini saya jadi BIDAN ARNAB :)
  • saya sudah accept matriks , ANDA ?
  • matriks ohlala :)
  • Big Bang daebak !
  • happy cooking :)
  • ben ashaari kenang masa sekolah
  • . . .