BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
i dont know what to post -.-
Saturday, May 28, 2011 • 12:49 AM • 0 convicts
Assalamualaikum . hari ini baru habis baca novel ' Denyut Kasih Medik ' . THUMBS UP ! seriously saya suka sangat sangat novel itu :) Dr Farhan Hadi : the writer :) kawan sekolah dato' yang suggest kan , dia kata ceritanya best and Dr Farhan ini suami kepada Fatimah Syarha . saya kenal Fatimah Syarha ( tapi dia tak kenal saya HAHA ) sebab i LOVE reading her book , especially Tautan Hati , Syabab . banyak sangat buku Fatimah Syarha saya dah baca . ada banyak sebab saya suka baca penulisan beliau . one of it sebab semua tulisan mengajak kita ke arah agama Islam , senang cerita Islamic :) and zaman sekarang sangat kurang bahan bacaan yang menyedarkan kita ( ada itu memang ada , tapi kalau nak dibandingkan dengan majalah picisan and hiburan , which one is more ? )

then , bila saya baca semua buku beliau ( yang saya beli and pinjam from kawan ) , it really really make me feel that i am such a bad person that never feel grateful and thankful towards Allah , He gave me EVERYTHING , but i can say that i do NOTHING for Him and Islam . jangan nak kata dakwah or mengajak orang ke arah Islam , diri saya sendiri pun belum cukup dengan ilmu agama :'( susah lah nak cakap macam mana .

tapi senang kata saya berada dalam zon selesa dengan keadaan diri saya , and that's trully WRONG ! i cant just be like this . i must change for better :) yes , i MUST . hidup ini tak panjang , nak bertaubat , perbanyakkan ibadah , and mengajak orang kembali ke jalan benar are not something yang kita boleh buat senang wenang tanpa azam dan tekad yang kuat .
seriously saya cuba berubah sikit sikit . nak berubah drastik agak tough for me , but i know that maut akan datang bila bila masa and time itu saya akan menyesal if saya tak berubah terus . ahh , to many reasons ! stop complaining hummairah ! just do it okay ? i will . no , i MUST !

okay , i will try my hard to get rid of this korean fever from me - myself T_T ( seriously agak susah , but i will look forward to it ) . and i hope when i start my new life at UNIMAS , i can be a new person , amin . hurm , agak susah untuk lupakan kpop sebab saya dah lama addict dengan korea ini , ottokhae ? when there's a will , there's a way , insyaallah :)

this entry are just for me . i need your support :) and i need Allah guidance :) and if i still dont change , please remind me about this chingu . wassalam .

p/s : i hope that i can die in husnul khatimah AMIN :)




PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • last day hangout with Hanisah :'(
  • shopping LAGI ?
  • i'm septemberian :) *HAHA , tajuk kita sama kina
  • aigoo , nak sumbat mana lagi ?
  • keluar dengan HANISAH :)
  • both of you have mistaken of what i'd wrote T_T
  • busy memanjanggg ...
  • lega , fuhhh :)
  • sahut cabaran admoyu
  • saya jatuh cinta dengan NORMAZLI dah lama dah :)