BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Super Junior 13
Sunday, April 24, 2011 • 6:06 AM • 0 convicts
Assalamualaikum
yeahh at last !
the last person in pure Super Junior
( belum habis lagi sebab ada 2 persons lagi )
saya mention PURE sebab subgroup Super Junior M ( Mandarin )
ada 2 orang lagi yg involve dalam Suju ,
which is only speacialised in Suju M , not pure Suju
**err , kita story pasal nihh kat entri lain k**

Hangeng













nickname dia .: purehearted chinaman :.
actually , perjalanan seni dia mmg agak tough berbanding ahli Suju lain ,
senang cerita , dia Henry and Zhoumi sangat sangat sangat
sukar lahh nak naik mula mula sebab peminat tak dapat terima dia ,
well , sebab dia foreigner kan .
so , mehh sini biar saya cerita slow slow k :)

his korean's name is Hangkyung ,
dia nih the 1st China's person yg debut dekat korea ! *clapping*
dalam 3000 org yg pergi audition , only him yg dapat *clapping again* !

actually ,
he comes from a very poor family ,
dia pergi korea dgn Vacation Visa je ,
dengan empty-wallet , dia pergi korea without know anyone ,
no money ( moneyless ) , doesnt know a single words of korean language ,
pehh , saya pun takboleh jadi macam dia dohh ,
serious kental + gigih kan *clapping with screaming*

after 2 tahun berlatih ( dgn SM Entertainment lahh ) ,
dia dapat debut *yippie* ,
buttt ! dia punya suffer belum habis lagi ohh !
after 2 bulan debut , korean's law suruh dia hide his face under mask kalau nak perform ,
then boleh perform untuk 3 channel TV ONLY .
dah tuhh , ada pulak problems dengan Visa dia ,
dia tak boleh perform until his visa problem disettlekan .
bayangkan , lepas satu , satu lagi masalah datang *crying*

Hangeng says :

" I felt like I was killed of the air just when I started , I was prohibited from perfoming . what should I do ? I cried as if my heart was breaking "

And then Heechul stands up against law ,
yelahh , dia mana boleh tahan tengok Hangeng diperkotak katikkan just dengan
alasan dia tuhh foreigner ,
( kalau saya pun , saya geram . nasib baik malaysia dgn indon tak macam tuhh eventough ada masalah sikit sikit ) .
and 2008 - all the problems dah settle .
he really thankful to the members especially Heechul :)

Hangeng nihh pun anak yg baik ,
yelahh kan ,
after dapat duit ke , dia mesti kirim kat mak dia dekat China ,
and dia jugak beli dumpling restaurant untuk mak dia :)
dia jugak sangat pandai menari ,
and boleh menari macam macam including 56 traditional chinese's dance

bahasa korea dia jugak tak berapa fasih sangat ,
kadang-kadang members Suju akan tolong ulangkan balik apa
yg dia cakap in a proper way
( yelahh , dah duduk satu rumah kan , so masing masing faham apa yg dia maksudkan )

example in one reality show :

Heechul : " I’ll imitate hankyung "

Hankyung : " don’t talk "

Heechul : " if I don’t talk , who’ll understand you ? "

Ada conservation pasal sekolah hankyung and heechul tolong translate

Hankyung :" …..beijing 'democracy university ' ( dia salah cakap ) "

MC : " ??? is it school ? "

Heechul : " yes it is school ( sebab Heechul faham apa yg Hangeng maksudkan ) "

Hankyung : " ??? ( tak faham apa yg Heechul maksudkan )"

Heechul : " I told you they don’t understand unless I talk HAHA "

hahh ,

lupa pulak , Hangeng nihh leader untuk Super Junior M :)

that's all !


p/s : kental dohh dia ni , kalau saya jadi dia lahh ( tp tknak pun ) , mmg dah lama give up :)



PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Super Junior 12
  • Super Junior 11
  • Super Junior 10
  • Super Junior 9
  • Super Junior 8
  • Super Junior 7
  • Super Junior 6
  • Super Junior 5
  • Super Junior 4
  • Super Junior 3