BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
pagi ini saya jadi BIDAN ARNAB :)
Thursday, April 28, 2011 • 7:05 PM • 2 convicts
Assalamualaikum ,
ahhhh , pagi yang memenatkan !

huh , bukan apa ,
sejak ummi balik kampung sebab teman nenek ( hari Selasa lepas ) ,
yg jaga arnab nya telah berpindah pangkat ke saya lah ,
yelah , biasa yang bagi makan and bersihkan bangsal arnab tuhh my lovely ummi :)

as usual pagi tadi saya pergi lah isi makanan kan kan kan ,
then sampai kat 1 sangkar nihh ,
aduhhhh !
nampak banyak sangat bulu tercabut ,
time tuhh dah terlintas dalam hati

" ahhh sudah , jangan kata Oying dah bersalin , ohhh tidak ,
habislah aku kalau dia dah bersalin "

tengok tengok , OMG !
Oying bersalin , time tuhh memang tension jugak ,
saya nihh tak pernah handle arnab bersalin ,
tak berani wehhh ! kang kalau salah handle , mati pulak , tak pasal pasal dapat dosa free :)

apalagi , teruslah call ummi and tanya apa patut dibuat ,
ummi suruh lah pindahkan Oying dari sangkar yg dia duduk sekarang
ke wad bersalin ( haha , jangan main main , arnab pun ada wad bersalin , ummi buat ) .

time nak angkat Oying memang gigil gigil tangan ,
yelah , dia kan baru lepas bersalin , cara pegang dia tak sama
dengan cara biasa , tak boleh pegang area perut dia lah
and macam macam lagi sebab dia still lemah kan
( alaa , macam ibu baru lepas bersalin lah , kita kena take care betul betul )

dah siap tuhh , angkat lah anak anak dia ( 5 ekor ) ,
part anak dia saya tak kisah sebab memang dah biasa ,
yg induk dia je saya tak biasa , risau salah pegang , sakit pulak induk nihh .

dah siap settlekan semua tuhh ,
isilah ubat vitamin untuk Oying yg special untuk induk baru lepas bersalin .

cotinue lah bagi makan dekat arnab lain ,
tengok tengok , White pun bersalin jugak haihhh T__T
tapi alhamdulillah nak handle White senang sikit
sebab dah pernah buat dekat Oying tadi kan ,
takdelah gelabah sangat jadinya .

siap settle semua tuhh ,
masuk rumah and mandi .
bila dah rehat camni , baru rasa penat wehh buat kerja tadi :'(
korang baca yang saya tulis nihh maybe nampak simple ,
tapi agak complicated nak handle arnab bersalin
bagi saya yang tak biasa buat nihh ,
time tuhh baru terlintas

" ummi nihh hebat betul . dia boleh handle semua arnab nihh and takde pun yang mati sebab kelaparan or kurang dijaga ( kalau mati sebab dah tua tuhh ada lah ) . saya yang baru handle untuk beberapa hari ni pun dah exhausted . kagum den ! "

HAHA ,
tahu pun kau myra !
selama nihh saya tolong sikit sikit je ,
lebih kepada urusan jual beli and marketing saya handle ,
insaf jap :)

that's all ,
wassalam

p/s : i love my FAMILY ! :)





PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • saya sudah accept matriks , ANDA ?
  • matriks ohlala :)
  • Big Bang daebak !
  • happy cooking :)
  • ben ashaari kenang masa sekolah
  • . . .
  • Segmen Blog Saya
  • Giveaway Peonky Pinky
  • Contest semua tentang empat !
  • List oh list XD