BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
korean's drama *part 1*
Saturday, April 9, 2011 • 5:38 AM • 0 convicts
Assalamualaikum ,
harini teramat lah bosan tahap ahhhh

( tkboleh nak describe dahh mcm mana bosan tuhh )

so ,
terlintas lahh nak share share cerita

korea yg saya dah tengok .
BUT ,


sy just masukkan certain cerita yang
saya rasa patut dikongsi and mmg best ceritanya .

and
cerita He's beautiful and Boys over flower
mmg saya dahh malas nak story ,
well , major semua dah tangok kan ,
so buat apa nak cerita lagi kan kan kan :)


untuk part 1 ni ,

saya nak share 1 cerita dulu :

.: Prosecutor Princess :.

#

#

#

#

#

Prosecutor Princess



cerita mmg best sangat-sangat !
overall cerita dia mmg orang kata breathtaking habis lahh :)
OST lagu dia pun smart : Fly High - SHINee Monday Kizz
- Goodbye my princess

haa , dua lagu mmg saya suka habislah :)

sinopsis ( fully ayat saya okayy , maaf tak pandai bersinopsis HAHA) :

Ni cerita pasal Ma Hye Ri ( Kim So Yeon ) , anak tunggal kepada Ma
Sang Tae , seorang ahli perniagaan yang kaya-raya .
She has an incredible memory and ability to focus which helped her to eventually pass the bar exam ( as a prosecutor ) .

then , time majlis konvokesyen , after dapat sijil , dia terus skip next activity ( dengan cara tipu kdatangan dia ) sebab nak pergi launching brand baru ( Giordinni if tak silap , HAHA ) kat tempat ski .
then , start kat sini lah macam-macam incident bermula .
dia kenal dengan peguam Soo In Woo ( Park Shi Hoo ) , and rupa-rupanya In Woo ni mmg dah lamaperhatikan Hye Ri ni , about one year .
semuanya sebab nak bongkar rahsia bahawa arwah ayah dia tak bersalah dalam satu kes pembunuhan yang melibatkan ayah In Woo and ayah Hye Ri .
pada dasarnya In Woo nak kenakan
Ma Sang Tae ( ayah Hye Ri ) , biar anak dia yang kerja prosecutor tuhh tangkap
dia sendiri ,
tapi bila Hye Ri kata ayah dia tak bersalah ,
both of them mula siasat bersama-sama macam mana individu yang didakwa dibunuh oleh ayah In Woo tuhh mati .
what happen next ? you have to watch it by your own :)
macam-macam konflik cinta , persahabatan , pekerjaan , and kes 15 tahun lepas yg menjadikan this story is very unique and interesting :)

betul tak Nurhanisah binti Nazarali :p ?

main actors and actress with director :)




Soo In Woo ( Park Shi Hoo ) :
this part mmg kelakar , time ni Ma Hye Ri first time kenal ngan In Woo dekat tempat ski , and dia tumpang tidur dekat suite hotel yg pada dasarnya Hye Ri yg booking , tp sebab ada mistakes , In Woo yang dapat suite ni :)


Ma Hye Ri ( Kim So Yeon ) :
time ni dia tgh curi-curi dengar orang duk ngumpat pasal dia sebab dia datang kerja and pakai baju berfesyen , tapi kelakar , sebab dia tiba tiba keluar toilet , and pergi sound diorang ( ada 3 girls ) pulak and dia menang HAHA


sweet couple especially both of them pandai ,
mmg kalau time gaduh ke kelakar habis :)


p/s : tak rugi pun tengok , mmg superb lahh this story ! total 16 episod .




PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Rupa Kiamat - Bacalah, jika kamu seorang manusia. ...
  • i can drive ohhhlala :)
  • vroom vroom !
  • Assalamualaikum . tadi time tengah syok syok onli...
  • sorry soory soryy ssory:)
  • mari timbang berat sama-sama :)
  • Assalamuaaikum . anneyong haseyo :) hahh , harini...
  • borang oh borang *PART 2*
  • lampu isyarat ??
  • contest org lidi :)