BE YOURSELF
ABOUT ME ENTRY TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
ben ashaari kenang masa sekolah
Tuesday, April 26, 2011 • 1:22 AM • 4 convicts
Assalamualaikum ,
hah ,
taknak bebel panjang ( insaf kejap ) ,
kita terus straight to the point oke :)
saya nak join segmen mr ben ashaari

for more information , just click the banner XD

yeah ,
memang banyak sangat sangat sampai melimpah ruah kenangan
pahit manis sweet sour ,
semua ada , cukup rasa lahh senang cakap ,
sampai taktahu nak cerita yg mana .

then ,
time tengah online mukabuku ,
teringat pulak nak story pasal kina , faz , mira .
so , alang alang menulis , biar lah gabung terus kan kan :p

actually this incident happen 2 days before school holiday 2009 :)
( time saya tengah form 4 ) .
after habis je exam final sem ,
kitorang satu kelas plan lah nak buat party **standard lahh kan** ,
so mulalah disscuss sana sini ,
and time tengah syok syok discuss ,
baru teringat yg cikgu homeroom Optimis tengah mengandung ,
and cikgu homeroom Pintar pulak memang susah nak keluar malam
beli barang

( dalam kelas kami ada 2 homeroom , ni mmg sistem MRSM , kitorang takde guru kelas , tp ada cg homeroom )

. mira and her friends .

time tengah pening pening ,
saya faz kina tasha and mira mulalah buat plan sendiri ,
ingat nak minta tolong Sir Norman ( cg sandaran Physics yg sgt2 sempoi ) ,
ajak dia pergi outing and beli barang .

and apalagi ,
dia pun ON jelah dengan idea kitorang ,
petang tuhh around pukul 5 kitorang suruh Sir tunggu dekat dewan ,
kat situ jauh , warden + cikgu tak nampak kitorang nak keluar/fly
( sebab kitorang dah try minta kad outing , tp warden perempuan ni cerewet sikit , dia tak bagi pulak haih , so terpaksa buat jahat sikit )
hah ,
pergilah beli semua barang and balik around pukul 7 ,
kelam kabut kitorang pergi bersiap nak g surau lagi ,
nak prepare kelas lagi ,
and malam tuhh alhamdulillah party okay :) ( love you Sir ! )

508 ( our beloved class )


tp kitorang nihh gedik dan ngengade ,
tak puas keluar satu hari ,
mulalah kitorang plan dengan sir nak keluar lagi esok pergi Tampin
sebab dekat Tampin lah ada macam macam food court yg best ,
kat gemencheh bukannya ada pape pun HAHA .

sir apalagi , dia ON je ,
as usual kitorang keluar petang tuhh pukul 5 ,
pergi lah Tampin ,
then Sir treat kitorang dekat Pizza Hut ,
time tengah syok syok berjoli and berfoya foya ( ayat tak tahan HAHA ) ,
ternampak lah cg homeroom Pintar ,
time tuhh dalam hati dah dupdapdupdap ,
dia tanya asal kitorang keluar ,
sir apalagi back up lahh kitorang ,
dia cakap dia belanja sebab kitorang dapat highest mark in Physic ( yeah , Sir rock lah HAHA )

dah habis part tuh ,
kitorang g lah jalan sana sini ,
then pukul 9 baru sampai maktab .

. me . kina .

kitorang suruh Sir turunkan kitorang dekat belakang Dewan Selera ( DS ) ,
kat situ takde orang nampak ( maybe ) .
sir pun balik lah ,
then kitorang terngendap ngendap jalan ,
tetiba dengar satu suara yg mmg tk nak dengar kalau boleh

" hey girls ! buat apa tuhh ??! mari sini ! "

adusss ,
time tuhh dalam hati mmg dah macam apa kan ,
Ms Fitriah ( cg yg paling digeruni dekat maktab ! ) yg tangkap kitorang ,
mulalah dia marah + bebel dekat kitorang ,
dia kata nak masukkan kitorang dekat JDRM

( satu sistem MARA yg rekodkan semua kesalahan berat pelajar and siapa yg masuk JDRM / JDM nihh memang susah lah life dia dekat maktab and susah nak apply u ) .

. faz . me .

then warden perempuan pulak hah datang ,
ada 3 warden + Ms Fit ,
masing masing dah bebel kat kitorang , time tuhh mmg cuak sangat sangat ,
memang doa tak putus lah

" Ya Allah , janganlah masukkan kami dalam JDRM , lembutkan lah hati guru guruku yg comel dan cantik ini supaya mereka memaafkan kami , esok dah nak balik kampung nihh , habislah kami kalau kena masuk JDRM nihh . aminnn "

last last ,
esoknya warden semua buat buat lupa dengan incident tuhh ,
mmg bersyukur sangat sangat ohh ,
tp yang kesian nya dekat Sir lah ,
dia pulak yg kena tanggung risiko nya ( S.O.R.R.Y sir ! )

. natasha .

hah ,
tu jelah , penat den tulis ,
nihh dah terlebih 100 pp :)
that's all ,
anneyong !

p/s : i love you Sir Norman , Sakinah , Fazliana , Natasha , Amira ! sorry Mr Ben , panjang pulak haih , saya mmg tak reti lah nak tulis pendek pendek nihh *nanges jap*





PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , I from EXO planet . My UFO was break down , my age 11200 years old, I have 12 aliens . My birth date 12/12/2090 . I just want to say : Behave with me because I have 2 pair screw driver as my hand . Feel delightful to stay here.

BLUE;





OTHERS;


>> I've got new cell
date : NOW
at:10 am


>> prisoners jail breaking
date : 12/12/12
at: 12pm


>> new cellie arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • . . .
  • Segmen Blog Saya
  • Giveaway Peonky Pinky
  • Contest semua tentang empat !
  • List oh list XD
  • Super Junior **last**
  • Super Junior 15
  • Super Junior 14
  • Super Junior 13
  • Super Junior 12